Slide
Slide

София. Служебният министър на външните работи Николай Милков коментира в „Денят започва“ по БНТ казуса с българските туристи в Мексико, които са останали затворени на летището с дни без обяснения.

„Допускам, че има редица проблеми, които може да се допуснат по пътя на туристическия поток от самите резервации до ситуацията на място. Може да има грешка също така и от страна на мексиканските власти. Външно министерство сезира веднага посолството ни в Мексико.

Обединение „Бъдеще за туризма”: Мексико отказва да приема български туристи

Посолството ни в Мексико предприе стъпките, които трябваше да бъдат предприети веднага – беше изпратена нота до мексиканското външно министерство, бяха сезирани туристическите власти в страната, с което беше поискана пълна информация по случая, за да бъдат изяснени причините и да бъдат прекратени нежелателни практики“, каза Николай Милков.

Заяви, че има пълно доверие на посланичката ни в Мексико, която е бивш директор на Дирекция „Консулски отношения“ и е убеден, че тя по най-бърз начин ще реагира, за да може българските граждани, които имат резервации да са сигурни, че няма да им се случват нежелани инциденти.

Милков все пак призова българите, които пътуват да внимават за това във ваучерите им да нямат грешки, да говорят с туроператорите, да проверят резервациите и начина, по който са попълнени документите.

Ина Тонина: Взехме допълнителни мерки при пътуванията на българските туристи до Мексико

“Не смятам, че българите трябва да спрат да пътуват до Мексико. Това е изключение, това не е политика, не са постоянни практики“, каза служебният външен министър.

Сподели публикацията