Slide
Slide

София. НБТ, СЗБ И БАЗ излязоха с позиция в подкрепа на д-р Мартин Захариев за номинацията му за министър на туризма. Ето и пълния текст на позицията на Борда по туризъм:

Националният Борд по Туризъм има честта да изрази удовлетворението и подкрепата на членовете на организацията във връзка с номинацията на Д-р Мартин Захариев за Министър на Туризма на Република България!

За всички нас поканата към Д-р Мартин Захариев е признание, както за неговите лични и професионални качества, изключителен капацитет и ерудиция, така и за авторитета на Националния Борд по Туризъм, най-голямата работодателска организация в сектора и асоцииран член на Световната Организация по Туризъм към ООН / UNWTO /. 

Уверени сме, че България има нужда не само от редовно правителство и стабилност, но и от способен управленски екип, който да си поставя амбициозни цели и да постига ефективни резултати в интерес на развитието на българското общество.

Пожелаваме успех на нашия уважаван колега и скъп приятел Мартин Захариев в предстоящото гласуване в Народното Събрание на проекто състава за правителство на кандидата за Министър – Председател Проф. Николай Габровски!

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България също изразиха своята подкрепа за кандидатурата на Мартин Захариев за министър на туризма.

“Господин Захариев е доказан професионалист със сериозни заслуги за развитието и укрепването на бранша. През последните години на различни кризи той бе деен участник в спасяването и укрепването на сектора и неговият принос за спасяването на българския туризъм е безспорен.

Изключително важна е експертизата на Мартин Захариев в маркетинга и рекламата – сфери, които задължително трябва да се развият, за да получи туризма ни достойна презентация на международните пазари.

Водени от горното, изразяваме категоричното си мнение, че Мартин Захариев е подходяща кандидатура за министър на туризма и ако предложеното от кандидата за премиер Николай Габровски правителство бъде прието, той ще получи кредит на доверие от наша страна”, пишат представителите на заведенията.

Кой е д-р Мартин Захариев?

Д-р Мартин Захариев работи през последните 30 г.  в областта на медиите, телекомуникациите, информационните технологии и туризма. В професионалната си кариера е бил журналист, редактор, радио и телевизионен водещ и продуцент, дългогодишен издател на списания и предприемач в различни медиини и иновативни технологични проекти.

Завършил е Право в ЮФ на Софийския Университет и е специализирал Медиен Мениджмънт в САЩ и Англия.

През различни години (1993 – 2008) създава и издава едни от водещите месечни списания в България: Union Media – 1994-1996, Егоист 1996-2007, ЕГО-2007-2009, Плейбой 2002-2008, Ритъм 2003-2007, Мотор Шоу 2005-2015, Bulgaria Air 2004-2010, Hello!, BBC Знание, BBC Good Food, BBC Top Gear, Grazia, Glamour.

Създава и  управлява радио мрежите Ретро Радио 2001-2008 г. и Радио Гонг 2004-2008, както и компанията за аудио стрийминг на медийно съдържание Digital Radio 2008-2012.

През различини периоди е член на Съюза на издателите, Асоциацията на рекламните агенции и член на управителните съвети на Асоциацията на радио и телевизионните оператори – АБРО, Асоциацията на телевизионните продуценти – АТП.

През 2013 г. е избран за депутат от София  в 42-то Народно събрание, като гражданска квота, където е член на комисията по култура и медии, както и член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения.

В 43-то Народно събрание е съветник към същите две комисии.

Мартин Захариев е предложението на проф. Николай Габровски за министър на туризма

През 2014 г. създава високо технологичната компания Евротръст Технолъджис АД доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги и електронна идентификация (www.evrotrust.com). От тогава до днес е член на борда на директорите, а също така е  председател на борда на директорите на Егоист АД.(www.egoist.bg).

През 2020 г., чрез фирмата си Union Media Ltd., създава информационния портал (www.5gbg.bg), който публикува актуални новини, анализи и данни относно мобилните мрежи от пето поколение и тяхното развитие, безопасност и ползи в България и по света.

През 2021 г. създава фондация в обществена полза „Дигитална България“ и е член на управителния съвет. Чрез фондацията организира и реализира с местните общини, проекти и конференции: DigitalSofia, DigitalPlovdiv, DigitalVarna. Digital Burgas.

През 2020 г. е избран за зам. председател на Обществения съвет на БНТ.

От 2016 г. е изпълнителен директор на Националния борд по туризъм

(www.tourismboard.bg), най-голямата неправителствена организация в сектор туризъм, а през 2018 е избран за заместник-председател на Управителния съвет на борда, какъвто е и по настоящем.

През 2019 г. защитава докторска дисертация в УНИБИТ на тема „Дигитализация на бизнеса в туризма“.

Семеен с две деца. Ползва свободно английски език.

*Информацията е обновена с позицията на браншовите организации, представляващи заведенията, на 13 декември, в 9.50 часа

Сподели публикацията