Slide
Slide
Slide
Slide

Рияд. Саудитска Арабия може да предложи много на туристите, които се интересуват от автентични приживявания, заяви пред Bgtourism.bg посланикът на България в Кралство Саудитска Арабия Любомир Попов. Той очаква много саудитци също да преоткрият възможностите за туризъм в България и най-вече да бъдат привлечени от красивата природа и минералните води.

Петър Мойсов: Очаквам значителен ръст на туристи от Саудитска Арабия в България през 2023 г., водим преговори за полети от Рияд и Джеда до Варна

„В края на миналата година българското правителство прие решение да подкрепи кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на Експо 2030. Изборът за домакин предстои.  Това беше важно решение за страната ни, което отключи много икономически възможности между двете държави и постави началото на нова фаза на развитие между България и Кралство Саудитска Арабия. Търговско-икономическите отношения от няколко десетки милиона долара през 2021 г. се увеличиха до няколко стотин милиона долара през 2022 г. В момента имаме неофициални данни, че двустранният стокообмен доближава 1 милиард долара. Това е доказателство за благосклонното третиране на Саудитска Арабия на нашите двустранни отношения във всяка една област“, добави Попов.

Вижте цялото интервю с посланик Попов пред Bgtourism.bg.

Сподели публикацията