Slide
Slide
Атина. „Плака“ е най-старият жилищен квартал в Атина с повече от три хиляди години история. Негова запазена марка са тесните улички като лабиринт, старите къщи, чиято атмосфера наподобява на село, археологически обекти и закътани площади. Това превръща този емблематичен квартал в едно от най-посещаваните, очарователни и обичани места в гръцката столица.
Квартал „Плака“ в Атина, Гърция/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
„Плака“ често е наричан и като Квартал на боговете, тъй като е построен в по-голямата си част на върха на древния град Атина и е сгушен точно под Акропола.
В наши дни квартал „Плака“ е пълен с туристи от цял свят с фотоапарат с ръка, а местните жители ги предупреждават с табели да съхранят очарованието на това място с тишина и чистота.  
Уличките, които са като лабиринт, предразполагат към скитане без карта и посока, а дръвчетата с лимони, портокали и маслини допълват екзотиката на гръцкия квартал. „Плака“ е една от топ атракциите сред туристите, пътуващи до Гърция с круиз на Celestyal Cruises, която включват за посещение по време на престоя си в Атина.
Ако се уморите да се лутате из старинните павирани улички, можете да се скриете от слънцето в местните кафенета за чаша студено фрапе или на се насладите на известното гръцко гостоприемство в малките ресторанти, които предлагат вкусна автентична кухня. Заведенията можете да откриетe и по стълбите в Плака. Улица Адриану е най-известното място за избор на сувенири и за общуване с местните жители.
Ако сте любители на историята, ще откриете, че квартал Плака е идеалното място за вас, тъй като в околностите му има множество музеи – новият музей на Акропола, Музеят на гръцкото народно изкуство, Музеят на популярните музикални инструменти, Музеят на Атинския университет и др. имат своите съкровища, изложени и чакащи да бъдат разгледани.
CruiseGuru с удоволствие представя круизите на Celestyal в България, а от специалните цени може да се възползвате като се свържете с Вашия туристически агент.
Сподели публикацията