Slide
Slide
Slide
Slide

София. Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма“ поставя проблема, че хотелиери у нас отказват да работят с български туроператори. Разочароващи са случаите, в които цената за резервация през туроператор се различава от тази на рецепцията или през електронните резервационни системи, съобщи БНР.

Някои клиенти се чувстват по-сигурни, когато резервират през туроператор, посочва Павлина Илиева – председател на „Обединение „Бъдеще за туризма“:

„Когато клиентът мине през туроператор, той знае със сигурност, че ще ползва услугата. Ако се случи нещо, поради което не може да стане настаняването, той задължително ще си получи парите от туроператора“.

Някои хотели обаче предпочитат клиентът да направи директно резервацията. Какво най-често отговарят хотелите: „Най-честият отговор е: „Ние не работим с български туроператор“. Част от хотелите казват, че работят само през електронни системи“.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация заявиха, че не им е известно да съществува подобен проблем.

Георги Щерев, председател на организацията, заяви пред БНР: „Има и хора, които работят през платформите. Това е тяхно мнение, но достатъчно други адекватни места има, където може да се работи. И едните, и другите са нужни във веригата и по доста неща се подпомагат и работят за качествен продукт“.

Сподели публикацията