Slide
Slide
Slide
Slide

Флоренция. През март във Флоренция никога не е имало толкова много туристи, сподели пред Bgtourism.bg екскурзоводът Юлис Младенова. Повече от 20 години тя е в Италия, а вчера посрещна поредната група от България и превърна визитата на над 40 души на “Премио травел” в незабравимо преживяване.

Флоренция/снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg


Опитният екскурзовод представи по интересен и вълнуващ начин едни от най-емблематичните забележителности на града, а в маршрута включи не само популярните улици и красивите площади, но и потопи сънародниците си в атмосферата и на непознати малки улички.

ТОСКАНА – РОМАНТИКА И НАСЛАДА С”ПРЕМИО ТРАВЕЛ”

Юлис е лицензиран екскурзовод, художник и реставратор. Завършила е Художествената академия в София. Преди е реставрирала рисувани тавани. Говори 5 езика – български, английски, италиански, френски и руски. Комбинацията от изкуство и езици са я срещнали с туризма. Признава, че се е влюбила във Флоренция, която е целогодишна дестинация за туризъм, но харесва всички градове в Италия.


“Влюбих се в картините и изкуството на Флоренция. За мен тя 
е светлосиня. Флоренция е платоническата любов. Флоренция е Венера, Флоренция е Ренесансът. До ден днешен манталитетът на хората тук е такъв, какъвто е бил през XV век”, сподели накратко Юлис. Тя обича да рисува, когато няма професионални ангажименти като екскурзовод. Разказва със сърцето и душата си за магичните места във Флоренция, до които са се докосвали личности като Микеланджело, Леонардо да Винчи, Данте и др.


Площад “Република”, около Дуомото, край река Арно и на други популярни атракции в града туристите трудно се разминаваха, а едни от най-известните модни марки и сладоледи избраха топ дестинацията за снимки на новите си продукти.

Към Флоренция има огромен интерес на туристи от цял свят, годишно те са над 15-16 милиона. Сред пиковите периоди за посещение на града и област Тоскана са пролетните месеци април и май. Прави впечатление завръщането на азиатските туристи, които имаха ограничения да пътуват заради световната пандемия.

Сподели публикацията