Celestyal поема по нов курс с новия си кораб, дебютът на Celestyal Journey е през септември
Celestyal поема по нов курс с новия си кораб, дебютът на Celestyal Journey е през септември
Slide
Slide
Slide
Slide

24% от каютите на кораба са с балкон, има 7 ресторанта, 8 бара и салони за почивка, просторни слънчеви палуби и уелнес зона

Атина.  Celestyal, носителят на редица награди и избор номер едно на пътуващите до гръцките острови и Източното Средиземноморие, обяви официално включването на кораба Celestyal Journey във флота си. След мащабен ремонт и техническа поддръжка на стойност 20 милиона евро (приблизително 21 милиона щатски долара) най-новата придобивка на Celestyal ще се отправи на своето първо плаване на 2-ри септември 2023 г. Първоначално корабът ще поеме по курса на Celestyal Crystal по популярния седемдневен маршрут “Идилича Егея”. Името на кораба е символ на търсене, откривателство и напредък. Journey („Пътешествие“) въплъщава в себе си дух на амбиции и приключения, с желание да отведе гостите си по-надалеч, но и по-близо до дестинациите, които посещава.

Celestyal Journey се отличава с голям брой просторни премиум каюти. Корабът е със средни размери и капацитет за 1260 гости. Разполага с 630 каюти, 149 от тях с балкони. Това е три пъти повече от наличните досега каюти с балкони на седемдневното пътуване на Celestyal. 120 от каютите с балкони са Джуниър суит (JuniorSuit), 28 Гранд суит ( Grand Suite). Корабът притежава и един просторен апартамент тип Пентхаус (Penthouse Concept Suite)Освен това Celestyal Journey може да се похвали с 80 процента външни каюти (с прозорец или илюминатор), a всеки гост разполага с много повече пространство.

Celestyal Journey предлага на гостите си и по-голямо разнообразие от възможности за хранене със седем уникални заведения, включително специализирани и тематични ресторанти, които привличат гостите с широк спектър от вкусове и кухни от средиземноморска до европейска и азиатска. Освен това Celestyal Journey ще има обособена зона за кулинарни демонстрации и ексклузивно заведение Масата на Главния готвач, идеално за празнуване на специални поводи с приятели или за частни групови събития. Осем бара и салони за почивка добавят завършен вид на предлаганите места за хранене и напитки. Всеки от тях е със свой специфичен стил и предоставя перфектната обстановка на гостите да се насладят на коктейлите, запазена марка на Celestyal.

Celestyal Journey разполага с много открити палубни пространства, предоставящи повече светлина и създаващи цялостно усещане за по-голямо пространство. Обширните слънчеви веранди с два басейна и две джакузита предлагат едновременно зашеметяващи гледки и близост до морето, а уединеното и спокойно пространство на открито, Beach Club, е създадено за ексклузивно ползване от гостите на Гранд и Джуниър суит. Клиентите, резервирали апартаменти Гранд Суит, ще могат да се възползват от услугата Консиерж на Celestyal, която включва приоритетно чекиране на отделно гише, ускорено качване на борда и експресна доставка на багажа, включително помощ при разопаковане. Специалният консиерж на Celestyal ще бъде на разположение за ексклузивно ползване в салона Poseidon, за да асистира на гостите на Гранд суит при индивидуални заявки за услуги.

На разположение на гостите са също и голям СПА център, фитнес и уелнес зона с изглед към океана, както и две напълно оборудвани конферентни зали и мултифункционална амфитеатрално разположена зала с кино, което прави Celestyal Journey идеален за срещи и различни инициативи.

“Нашата мисия винаги е била да обновяваме и подмладяваме флота си и сме развълнувани, че я реализираме с присъединяването на Celestyal Journey. Корабът вече преминава през мащабната си програма за реновиране и ще бъде пуснат в експлоатация само след няколко месеца”, заяви главният изпълнителен директор на Celestyal Крис Теофилидес.Celestyal Journey предлага на нашите гости повече премиум каюти с балкони, по-голям избор от заведения за хранене и барове, обществени зони и открити палуби, които създават още по-силно усещане за пространство. В същото време най-новият член на семейството на Celestyal продължава традицията ни да плаваме с уютни, средни по размер кораби, което ни позволява да развеждаме гостите си из места, недостъпни за по-големите кораби, да затвърждаваме задълбочените си познания за дестинациите заедно снеподправеното, топло гръцко гостоприемство, които са признати за ненадминати.”, добави Теофилидес.

След встъпителните плавания по маршрута на Идилична Егея, които започват на 2 септември, пътешествието на Celestyal Journey ще продължи през октомври с уникалния маршрут “Стъпките на Павел”, последван от награждавания седемдневен маршрут “Три континента”, който ще посети Гърция, Египет, Израел, Кипър и Турция. След това предстоят две ексклузивни празнични плавания– специалното Коледно пътуване с продължителност 11 дни, по време на което ще бъдат посетени Солун, Измир, Крит, Анталия, Лимасол, 2 дни в Александрия и нощувка в Хайфа (Израел), за да сте на Бъдни вечер и Коледа в Светите земи. Има възможност и за комбинация с новогодишното 8дневно плаване с посещение на Ираклион, Родос, Кушадасъ, с нощ в Истанбул, преди да се отбиете във Волос.

Подробна информация за маршрутите на Celestyal Journey можете да намерите на Celestyal.com

Скоро ще бъдат обявени специални оферти за пускането в експлоатация на Celestyal Journey, както и повече информация за развитието на бранда и за това как Celestyal Journey ще започне нов живот пред очите на своите гости. Компанията ще се свърже с пътниците, които в момента имат резервации за Celestyal Crystal след 2 септември 2023 г. и ще пренасочи плаванията им към Celestyal Journey.

Сподели публикацията