Slide
Slide

София. Над 250 представители на туристическата индустрия от 15 държави ще участват в започващото днес международно туристическо изложение „Ваканция и СПА“ в Интер експо център, съобщават организаторите от „Прим експо“. Министърът на туризма д-р Илин Димитров ще открие експото в 10 часа. Най-големият туристически форум у нас се провежда за 39-и път, реализира се под егидата на Министерство на туризма на Република България и в партньорство с Urbo Studio.

Представиха акцентите в програмата на Ваканция и СПА ‘2023

Участниците в събитието са над 250 от 1държави!

Алжир, България, Гърция, Дубай (OAE), Индия, Италия, Испания, Литва, Мавриций, Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция са представените в събитието страни, а броят на изложителите отбелязва ръст повече от два пъти в сравнение с 2022 г.

Като съотношение 30% от изложителите са български и чуждестранни туроператори и агенции, 40% дестинации, вкл. национални туристически организации, туристически региони и общини, 10% са компаниите предлагащи нови технологии, хотели и комплекси – 12%, около 6% заема съпътстващата индустрия. Виждаме увеличение на международните участници тази година и те вече са над 30%.

Над 30% международни участници

Големи български туроператори отбелязват мащабно присъствие в изложбените зали, с интересно представяне и нови програми за следващата година. Общини и туристически райони промотират местни атракции, културни обекти, фестивали, кулинарни и винени дестинации.

За първи път през 2023 г. участие в изложението взима Националният туристически борд на Алжир, компании от Литва, Мавриций, Малдиви и Перу.

Още новини за изложението: 

Александрос Арабадзис преди Ваканция и СПА: Гърция е готова за Лято ‘2023, очакваме рекорден брой туристи

Ваканция и СПА експо: За първи път представители на туристическия бизнес от Литва ще участват на изложението в София

Огромен интерес към играта на Емералд Травел и Поли Генова в Instagram за почивка в Анталия, певицата ще е гост на презентацията на туроператора на „Ваканция и СПА Експо“

Ваканция и СПА ‘2023: Топ мениджъри от чужбина пристигат за презентациите на АБАКС, туроператорът ще представи новите програми и ексклузивните си хотели

Емералд Травел ще участва във Ваканция & СПА Експо

Ваканция и СПА ‘2023: Екипът на БАВП обединява сили с експертите от изложението, ще бъдат представени възможностите за винено-кулинарен туризъм в България

Сподели публикацията