Летище Ларнака, Кипър
Slide
Slide
Slide
Slide

Никозия. България е в челната тройка на страните, в които жителите на Кипър са пътували най-много през март, показват обявените данни на Статистическата служба, съобщени от БНР. Пристиганията на туристи на острова през март поставиха нов рекорд, като надхвърлят броя им през същия месец на най-добрата досега за кипърския туризъм 2019 г.

С 90% са се увеличили пътуванията в чужбина на жителите на Кипър през март тази година в сравнение с миналата, сочи статистиката.

България се нарежда след традиционните в предпочитанията на кипърците дестинации – Гърция и Великобритания. От страната ни през месеца са се завърнали малко над 4500 живеещи на острова.

През март се увеличават и пристиганията на туристи в Кипър. Ръстът е с 43% спрямо миналата година и с над 8% в сравнение с рекордната 2019 г.

Общо за първото тримесечие туристическите пристигания са с над 60% повече отколкото през същото време на 2022 г.

Първите три месеца на тази година са най-силният период и в историята на двете кипърски летища в Ларнака и Пафос, съобщиха от тяхната компания оператор Hermes Airports. През тях са преминали над 1,5 млн. заминаващи и пристигащи пътници, което е ръст от близо 80% спрямо 2022 г. и надхвърля с почти 9% най-доброто досега постижение от 2019 г.

Сподели публикацията