Slide
Slide
Slide
Slide

Асеновград. ОП „Туризъм“ към община Асеновград и Общински младежки съвет организират съвместна инициатива по повод 22-ри април – Денят на Земята. Всеки жител и гост на града може да се включи в туристическия поход по един от най-красивите маршрути от асеновградския край. А именно – античният римски път, който свързва Асеновата крепост и с. Бачково.

По маршрута се разкриват неповторими панорамни гледки и любопитни и малко известни исторически факти. Освен това, почти цялото трасе, известно с името “По стъпките на легионите”, преминава по истински римски път. Могат да се наблюдават внушителни подпорни стени и два римски моста. Маршрутът на похода е изготвен от организаторите така, че да е достъпен за всички. Сборният пункт на 22.04.23 г. (събота) е пред входа на Асеновата крепост, а часът – 16:30 ч.

ОП „Туризъм“ към община Асеновград припомня, че продължава инициативата „Опознай и обикни Асеновградския край“. Всеки турист или гост в региона има възможността да събере 25 печата от едни от най-интересните туристически обекти край Асеновград. Сред тях са емблемата на града Асеновата крепост, бижуто на Родопите – пещера „Добростански бисер“, Исторически музей, Палеонтологичен музей, феноменът „Караджов камък“, Етнографската къща, Старинно училище „Св. Георги“, скалното светилище „Беланташ“, внушителни с въздействието си манастири и църкви, природни забележителности.

Книжката може да бъде закупена от информационния център на НПК „Асенова крепост“ на символичната цена от 2 лв. Печатите се събират, като посетите всяко едно от 25-те харизматични места от асеновградския край. Онези, които успеят да изпълнят предизвикателството, ще получат значка от ОП „Туризъм“ с емблемата на Асеновград – Асеновата крепост. Времето вече е пролетно и подходящо за разходки в планината. А инициативата „Опознай и обикни Асеновградския край“ може да бъде повод за повече активност сред свежия въздух на Родопа планина, особено през почивните дни.

Сподели публикацията