Slide
Slide
Slide
Slide

Тирана. Гражданите на страните от Западните Балкани в бъдеще ще могат да влизат в Албания само с лични карти, заяви днес министърът на вътрешните работи Бледи Чучи, съобщи БТА, позовавайки се на Танюг.

Приехме две  решения на заседание на правителството в сряда. Първото се отнася за свободното движение на гражданите в Западните Балкани само с лични карти. Става дума за споразумение, което през ноември миналата година бе подписано в Берлин.  С влизането в сила на това решение всички граждани на Западните Балкани могат свободно да пристигат в Албания само с лична карта, заяви Чучи.  Той добави, че това споразумение е в духа на две много важни инициативи за укрепване на региона и Западните Балкани – Берлинския процес и Отворени Балкани.

Второто решение, което албанското правителство прие на заседанието си вчера, се отнася за сътрудничеството с Република Северна Македония  за създаване  на Съвместна група за борба с организираната престъпност и търговията с хора.  Това е споразумение, което трябва да бъде ратифицирано в парламента на Албания. Въз основа на това споразумение  ще бъде  създадена съвместна група, която ще се занимава с определени въпроси, свързани с организираната престъпност, добави Чучи.

Сподели публикацията