Slide
Slide

Равадиново. След като малко преди началото на 2023 година замъкът „Влюбен във вятъра“ беше нареден в ТОП 100 на Туристическите обекти в света, последва още по-силен дубъл и преди началото на Китайската нова година. Замъкът представи достойно България на престижния международен конкурс Asian Tourism & Hospitality Awards, беше селектиран сред финалистите в категорията „Феноменална Туристическа Атракция“. Церемонията по официалното обявяване на победителите и награждаването  ще се състои на 17 март 2023 година в Куала Лумпур в присъствието на лидерите на международните туристически организации.

Крайната оценка се формира на базата на постигнатите резултати от архитектурен и ландшафтен дизайн, посещаемост, качество на туристическия продукт, брой на услугите, достъпност, медийно присъствие, социална ангажираност и  принос в общият туристически поток в региона.

„Ние сме горди, че името на България се споменава по толкова вълнуваща за нас причина по света“, заяви собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов. „Далечният изток не е нова тема за нас, нито пък специалистите в бранша, или обикновените хора в тази част на света чуват сега за замъка и за България. Още в 2016 година спечелихме златен приз на ITB – Шанхай, подкрепихме инициативата на ЕС в за обявяване на 2018 година за година на интеграцията на ЕС и Китай, участвахме в програмата „Новият път на коприната“.

Единственият български експонат в Световния музей на туризма в Пекин – оригинална изработка на Календара на българите е изработен подарен от замъка. Представихме България на Световния туристически форум в Макао, Мис Индия и Мис Китай бяха в България заради нас.  Ковид ограниченията стопираха годишната среща на Световната банка и Световният Туристически Aлианс в замъка. Отделно имаме сериозни бизнес отношения с водещи фирми в Китай, Пакистан и Индонезия“.

Получената награда е естествено продължение на целенасочената и последователна рекламна политика на българската забележителност. Бърз анализ на статистическите резултати на туристическия поток в Европа за 2022 година  показва, че във водещите по посещаемост страни, Испания, Франция и Италия повече от 60% са граждани на страни от Тихоокенския регион. Като се има предвид, че това бързо ще доведе до ответна реакция на туристопоток в обратната посока, то заслугата на замъка за туристическият бранш е още по-голяма.

Очаквайте репортаж от церемонията по официалното награждаване, за която нашата медия ще ви информира подробно.

Сподели публикацията