Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Летище Пловдив обслужи 111 086 пътници през първото полугодие спрямо 109 237 души за същия период на м.г., съобщи за Bgtourism.bg изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев.

„Прогнозните резултати за 2023 г. сочат увеличение на трафика с 10-15%, като ръководството на летището работи усилено по откриването на нови линии, които могат да доведат до по-голям процент на увеличение на пътникопотока. В напреднала фаза са преговорите с авиокомпании за 4-6 нови дестинации от летище Пловдив“, каза Пешев.

Той посочи, че от февруари до юни авиокомпания Pegasus е извършила общо 58 полета, а превозените пътници са 8 320. Учудващо е, че повече са пътниците, които са пътували от Истанбул до Пловдив отколкото от Пловдив до Истанбул – съотношение e 70/30.

Pegasus Airlines спря полетите между Пловдив и Истанбул

В момента от Пловдив се лети до Лондон Станстед, Меминген, Лондон Лутън и Тел Авив с редовни линии и Анталия, Шарм ел шейх, Бодрум, Измир, Кападокия и др.  От октомври месец стартира и редовна линия до Манчестър, както и полетите до двете летища на Лондон се увеличават двойно.

„През тази година вече реновирахме изцяло оградата на летището, предстои закупуване на нови системи в областта на сигурността, в предпроектни проучвания сме за изграждане на соларен парк за собствени нужди. Ще обновим паркинг системата на летището. Предстои разширението на търговските обекти“, добави Пешев пред Bgtourism.bg.

Сподели публикацията