Slide
Slide

Пловдив. Авиокомпанията Pegasus Airlines спря полетите между Пловдив и Истанбул, научи Bgtourism.bg. Новината бе потвърдена от председателя на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД Дойчин Ангелов и от изпълнителния директор на аеропорта Красимир Пешев.

“България Еър” поднови сезонната линия между София и Бургас

Самолетната връзка от летището в Пловдив стартира на 18 февруари, а полетите до летище „Сабиха Гьокчен“ продължиха малко повече от 100 дни. Връзката е била прекъсната от турската авиокомпания на 15 юни, като се предполага, че един от мотивите е неравномерната заетост. Редовните полети от Пловдив до Истанбул се изпълняваха два пъти седмично.

През миналата година пловдивското летище регистрира 230 000 обслужени пътници, което е най-големият брой обслужени пътници до сега. Ръководството преговаря с редица авиокомпании, за да надгради разписанието на летището, като в следващите месеци се очаква да стартират нови въздушни връзки. В момента от Пловдив се изпълняват редовни полети до Германия, Великобритания и Израел, както и редица чартъри.

Защо не трябва да посещавате Тюленово (снимки)

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA