Slide
Slide

Аман. Бившият министър на туризма Николина Ангелкова продължава с работните си срещи в чужбина със знакови фигури в туризма. В Йордания тя се срещна с принцеса Дана Фираз, а преди това разговаря с д-р Талеб Рифай-председател на ITIC и бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм.

Николина Ангелкова е сред световните лидери в туризма на изложението Arabian Travel Market

„Пристигнах в Аман, за да участвам в срещата за възстановяване на туристическия бизнес организирана от д-р Талеб Рифай-председател на ITIC и бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм. Чест е за мен да имам такъв приятел като д-р Рифай, който обича България и изключително много помага на страната ни. По време на срещата един от най-големите бизнесмени в Йордания – Надим Муашер – собственик и главен изпълнителен директор на всички хотели от веригата “Мариот” и “Шератон” в страната, сподели какви мерки е предприел за справяне с кризата с COVID-19. С него разговаряхме и за квалификацията и преквалификацията на работещите в сектора, тъй като е председател на борда на най-голямото училище за туризъм в Аман (Ammon Applied Univercity College). Г-н Муашер изрази готовност да проучи възможностите за сътрудничество с България в сферата на туризма“, съобщи в своя фейсбук страница Николина Ангелкова.

По време на визитата си бившият министър на туризма Николина Ангелкова се срещна с принцесата на Йордания.

„Прекрасна среща със страхотен приятел и невероятна дама – принцеса Дана Фираз – президент на Petra National Trust, Йордания. Благодаря от сърце за прекрасните отзиви за страната ни!“, съобщи Ангелкова.

Ангелкова: За мен е изключително важно, че полезността на вече приложената мярка за безплатните и евтини чадъри се оценява високо от туристическия бранш

„По покана на д-р Талеб Рифай – председател на ITIC и бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм, имах възможността да разговарям с министъра на туризма и антиките на Кралство Йордания – Найеф ал Файез. Г-н ал Файез ме запозна с мерките и действията, които страната предприема за възстановяване на туризма от пандемията. Той високо оцени мерките, които се предприеха от страна на българското правителство, начело с Бойко Борисов за справяне с пандемията. Радвам се, че имах възможност да се срещна с приятели, с които обсъдихме възможността за по-засилено сътрудничество между нашите две прекрасни страни“, сподели още Николина Ангелкова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията