Slide
Slide

Атина. Гърция очаква да отвори страната за туристи от цял ​​свят до 1 юни, според нов план за „безопасно пътуване“, който позволява на пътниците да заобикалят карантинните мерки, съобщи Турпром. Туристите ще се нуждаят само от отрицателен тест за коронавирус. Гърция разчита основно на завръщането на руските и британските туристи.

Хотелите на RIU в България с голяма екстра за семейства с две деца до 12 г. за Лято ‘2021! Въвеждат и безплатна анулация до деня на пристигане

Гърция е сред любимите места за много български туристи

Григорис Тасиос – президент на федерацията на хотелиерите в страната, коментира: „С ваксинациите във Великобритания досега пред всички други страни в Европа и извън нея, британските пътници ще бъдат сред най-безопасните за пътуване тук през май.“

В Гърция с голям интерес следят и масовото ваксиниране в Израел, тъй като държавата показва най-голямо покритие в този процес сред всички други страни.

Ексклузивно: Увеличете онлайн продажбите до 30% с дигиталните решения за хотели на TravelLine

И ако гръцкото правителство е убедено, че масовата ваксинация дава резултат, осигурявайки имунитет на населението, ще бъдат положени всички усилия за отваряне на курортите в южната ни съседка по-рано, тъй като в Гърция също започнаха масово да ваксинират жителите, с приоритет са и  служителите в туристическата индустрия. Гърците се готвят да посрещнат туристи за Великден в началото на май, но масово очакват сезона да започне на 1 юни.

„България Еър“ пуска редовни полети до над 10 нови дестинации в Европа и Азия от пролетта

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията