София. С гордост споделяме за изключителния успех на специалната тематична вечеря From Farm to Table, проведена на 19 ноември 2024 г. в нашия учебен ресторант Talents. Това незабравимо събитие предостави възможност на мнозина да се насладят на кулинарното майсторство на шеф Симеон Николов – изтъкнат възпитаник на HRC Culinary Academy.

Шеф Николов има впечатляваща кариера, разпростираща се на различни континенти – от София през Обединеното кралство, Калифорния, Дания и Чили, до Швейцария, където към момента ръководи вегетарианския ресторант Oz, отличен със звезда „Мишлен“ и 16 точки на Gault & Millau. С иновативната си концепция „Garden to Table“ ресторантът олицетворява стремежа към устойчивост в съвременната гастрономия, а в менюто главните герои са зеленчуците от собствената им градина.

Тематичната вечеря в ресторант Talents даде възможност на шеф Симеон Николов да демонстрира своето майсторство, издигайки вегетарианската кухня на нивото на висшата гастрономия. Гостите се насладиха на изтънчени ястия като основно с ечемик, кейл и трюфел и десерт с моркови и физалис. За реализиране на концепцията „Farm to Table“ на българска почва шеф Николов си партнира със Sezon, които му предоставиха свежи, местни продукти за вечерята.

По-рано през деня шеф Николов проведе специален мастър клас за курсистите от HRC Culinary Academy. Фокусът отново беше трансформиращия потенциал на вегетарианската кухня, а звездата в демонстрационното четиристепенно меню беше морковът. Той присъстваше във всяко ястие включително десерта и коктейла.

Шеф Николов сподели за своя опит в индустрията, времето му като студент в HRC Culinary Academy, стажовете му в чужбина, както и двукратното му участие в кулинарното състезание Bocuse d’Or, представлявайки България, a по-късно и Дания. Той не пропусна да разкаже за опита си като стипендиант на фондация „Uccelin, която му дава възможността да стажува в изискани ресторанти по цял свят. Именно участието му в програмата го води до сегашната му позиция като главен готвач на ресторанта Oz, който тази година беше отличен с една звезда „Мишлен“. За този невероятен успех шеф Николов споделя:

Това е страхотно усещане, но също така има очаквания и натиск. Много е важно как гледаш на всички тези звезди „Мишлен“ и награди. Те са нещо страхотно, нещо, което те вдъхновява и мотивира, но има неща, които трябва да са по-важни и за мен на първо място е преживяването на гостите.

Завръщането на шеф Симеон Николов в HRC Culinary Academy е източник на огромна гордост, показвайки глобалното влияние на нашите възпитаници върху бъдещето на гастрономията!

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE