Димитър Колев/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Банско. „Очакваме много силен зимен сезон в Банско, да посрещнем туристи не само от традиционни пазари, но и от нови и алтернативни страни от Централна и Източна Европа“, заяви пред Bgtourism.bg Димитър Колев – генерален мениджър на СПА Ризорт Св. Иван Рилски (Банско).

Надеждите му са на база предварителни резервации, както и на усилията, които местната туристическа индустрия и Министерството на туризма полагат, за да се популяризира дестинацията и да се привлекат повече гости. Ретроспекцията за тази година показва, че нощувките и туристите в хотелския комплекс, който ръководи, са повече от предходните години, включително и преди пандемията.

„Всичко, което видяхме през отделните месеци, показа желание за пътуване на туристите и ваканция в Банско през всички сезони. Наблюдавам, че Банско се позиционира като целогодишна дестинация. Чарът на планината,  необходимостта хората да се чувстват приятно и да бъдат сред красива и здравословна среда, се цени все повече и привлича туристи от близки и далечни населени места.

Българските гости са основно от София, но и много наши клиенти са от близки дестинации като Благоевград и Пловдив – те предпочитат да спестят време през уикенда като изберат близка дестинация за релакс. Все повече туристи привличаме и от СПА дестинации като Сандански, Петрич, Кюстендил и др. През лятото се увеличават гостите, които комбинират море с планина, а през пролетта и есента привличаме туристи със събитиен туризъм, велотуризъм, СПА и др. Банско е утвърдена зимна ски дестинация, която е желана сред българските, румънските, британските туристи, както и от посетители от съседните държави. Те намират желаните преживявания при нас и се завръщат отново“, сподели Колев.

Димитър Колев: Успешен туристически продукт се гради с душа и сърце, обичам да виждам щастливи своите колеги и гости

Успешното позициониране на Банско се дължи и на факта, че за първи път местната община се доверява на туристическия бизнес относно стратегията за развитието на туризма в града. Колев посочи, че целта пред него и екипа му е да надградят продукта си и да продължават да имат високо ниво на задоволство сред настанените. Той разказа, че наскоро дори хотелиери, които са избрали да отседнат в СПА Ризорт Св. Иван Рилски, с изненада научили, че шеф-готвачът е от България, след като оценили, че изхранването отговаря на най-високото ниво на ол инклузива в съседна Турция.

„Ние инвестираме в нашите кадри, за да може да предлагаме добри услуги. Тази политика ще продължи и през ноември, когато при нас е гастрономически месец – организираме мастър класове. Доказан кулинарен експерт ще обучава гости, любители и специалисти, които искат да усъвършенстват своето ниво.

Кулинария & СПА: Хотел в Банско организира мастър класове през ноември, французин ще разкрие тънкостите на модерната кухня

В ход са и резервациите за Коледните и Новогодишни празници. Много редовни гости вече са запазили своите ваканции. Домакините отново ще предложат богата кухня и традиции от Банско и региона, добро настроение и комфорт в приятна и модерна обстановка.

Сподели публикацията