Димитър Колев
Slide
Slide

Димитър Колев е генерален мениджър на СПА Ризорт Св. Иван Рилски (Банско). Има 22 години опит в туристическия бизнес, от които 16 на мениджърски позиции. Специализирал е и е заемал различни позиции в международни туристически компании.
Ценител е на българската природа и възможностите за рекреация сред нея във формите предлагани от Черноморието ни и балнео и планинските ни комплекси.
Обича да спортува и експериментира в кухнята, новатор в хотелиерството, сомелиер. В момента е докторант специалност “Туризъм” в Икономически университет в град Варна.

– Здравейте, г-н Колев, преди всичко честито за наградата, която получихте на XXVI годишни награди на БХРА! Намираме ви в последното тримесечие на една трудна година, очевидно за вас успешна.
– Здравейте, сърдечно благодаря! За мен е чест и гордост, че получихме наградата за „Най-добър четиризвезден планински СПА хотел на 2021 г.“ Искам да изкажа искрени благодарности на целия екип на СПА Ризорт Св. Иван Рилски и на инвеститорите, които бяха неотлъчно до мен и ме подкрепяха във всички начинания и инициативи.
Благодаря на всички наши гости за доверието, те бяха най – искрения оценител за това как се позиционираме на пазара и кои сме всъщност.
Наградата е много ценна и всички от екипа сме дълбоко мотивирани да продължаваме да надграждаме направеното дотук.

Президентът: Туризмът може да има голям принос в икономическата трансформация на страната

– Туристическият бранш е доста засегнат от ситуацията в момента. Как се прави туризъм по време на Ковид и как ще се развие тази сфера от тук нататък според вас? Предстои ски сезон, по принцип Банско е много известна дестинация, какви са очакванията ви? Ще спомогне ли известността на курорта в Европейски и световен мащаб за успешен сезон?
– Доста обекти пострадаха, някои за жалост не успяха да се възстановят от кризата. Благодаря на инвеститорите, че в тези трудни времена заложиха на реновация и нов бизнес план, с който успяваме да се наложим като продукт и символ на качество.

Туризъм и хотелиерство в условията на Ковид се правят с влагане на цялото сърце и душа,

защото знаем че това колкото бизнес е и магия, а всяка криза винаги е и нова възможност.
Засега има голям интерес за Коледните и Новогодишни празници, доста от хотелите вече приключихме продажбите за периода поради заетост на базата. Изключително сме щастливи, че в последните години печелим доверието на българските гости, това е толкова важно за цялостното развитие на бизнеса ни особено когато съсредоточаваме усилия за целогодишна заетост.
Винаги подхождам оптимистично във всички планове, затова вярвам, че ще има един силен сезон, с много щастливи гости.

– Как помага опита в трудната ситуация, в която се намираме сега? Среща ли бизнеса подкрепа от браншовите организации и институциите.
– Определено мога да заявя, че БХРА както и местната структура на СТБ бяха най – близко до бизнеса, като организация познаваща проблемите ни в детайли и отстояваща позициите на хотелиерите и ресторантьорите.

Благодарен съм, че точно тази асоциация през годините ме е оценявала в кариерното ми развитие и ми е гласувала доверие с наградите: „Ресторантски мениджър на 2013 г.“ и
„Най-добър комплексен мениджър на 2019 г.“. А сега и трета. Щастлив съм. Знаете ли? Наградата не е медал, който краси ревера на облеклото, наградата краси душата.

Аз обичам работата си,

обичам да виждам както гостите, така и колегите ми щастливи.

Вярвам във всички от екипа и им благодаря за подкрепата. За мен е важно да съм на разположение на всички и да споделяме еднакви възгледи, за да постигаме повече от заложеното.
Благодаря на семейството ми, на близките и важни за мен хора, че ме подкрепят и вдъхновяват.
Мисля, че в България доказахме, че в този бранш има много големи професионалисти и поздравявам всички за смелостта и силата.

– На прага на 2022 г. как виждате развитието на СПА Ризорт Св. Иван Рилски? Очакват Ви нови предизвикателства. Всички са затаили дъх към една нова реалност, с много нови идеи за развитие на бизнеса и може би завръщане на партньорствата с чуждестранни фирми и туристи. Каква е вашата стратегия?
– През последните 2 г. българския гост се завърна в България, ако може така да се изразя. Ковид ни показа красотата на българския туризъм в едни други измерения. Идеята ни е да се насочим към нова политика и утвърждаване на този пазар. Ще налагаме идеи и продукти за тази публика.

Екипът, с който работя е много креативен и имаме интересни идеи,

които да представим още от пролетта. Ще се фокусираме върху ски сезона, имаме специално разработени зимни пакети, много залагаме на развитие на спа центъра ни и скоро ще представим една нова концепция свързана със здраве, красота и рекреация.
Няма да спрем през всички сезони да правим престоя на гостите ни изключително интересен и приятен. Както скоро публикувахме в един материал СПА Ризорт Св. Иван Рилски – мястото, което подарява преживяване !

– И последно, не по важност, как се управлява структура в тези времена? Как се справяте оперативно с всички дейности? Трудно е да се постигнат желанията на всички клиенти.
– Оперативната работа в хотелиерството поглъща цялото време на света – затова обичайте работата си, за да не работите.
Работата с екипа също е огромно предизвикателство, затова в компанията която представлявам залагаме много на обучения. Това, че сме част от веригата FPI Hotels & Resorts, ни позволява да правим крос тренинги с колеги от другите хотели, да споделяме идеи, да брейнстормваме и да успяваме винаги да бъдем…усмихнати! Пожелавам на всички много здраве и Весели празници.

Банско получи още едно престижно признание от БХРА. Кметът Иван Кадев получи наградата на Община Банско като най-добрата целогодишна дестинация през 2021 г.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията