Slide
Slide

София. Ryanair възобновява полетите си между европейските градове и бижуто на Червено море – Акаба (Йордания) от октомври 25 октомври. От тази дата отново се пуска и директната връзка между българската столица и Йордания, като проверка на bgtourism.bg – в този час, в страницата на авиокомпанията установи, че отиване на 25 октомври и връщане на 28 октомври излиза по-малко от 40 лева за двупосочен билет.

Полетът е 2.55 часа, като тръгването от София е в 17.35 часа. Връщането на 28 октомври е от 20.05 часа. Препоръчително е да опитате гмуркане с шнорхел, споделят български туристи.

В залива, където се намира градът, са открити над 140 вида корали, а също и около 40 вида морски животни, които се срещат само тук.

Припомняме Ви, че в Акаба беше открит подводен музей, който е разположен на дълбочина 28 метра. Той съдържа 19 образци на извадена от употреба военна техника -има дори истински хеликоптер. Ако не сте фенове на гмуркането, то наемете лодка с прозрачно дъно: това е още една чудесна възможност да видите много интересни неща.

Акаба е курортен град, но е препоръчително бански или предизвикателно облекло – къси поли или панталонки, да се носят само на плажа. Не пропускайте и древният град Петра с известния набатейски храм Ал Хазне, издълбан в скалите. Тази гледка ще остане в паметта ви за цял живот!
Розово-червеният град ще ви приветства с уникалните си пейзажи и неповторима атмосфера! Задължително се информирайте от своите туроператори и турагенти за мерките за безопасно предвижване в условията на Ковид-19.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията