Slide
Slide

София. Фламинго гранд, който е целогодишен хотел, няма да работи през зимата, а другият петзвезден хотел Маритим Парадайз блу ще работи до 10 октомври. Тогава приключва Сезон 2020 в Албена. Това обяви на Хотелския форум в София Маргита Тодорова – директор „Експлоатация, маркетинг и продажби“ в курорта.

С думата предизвикателство тя определи сезона.

„Първо – предизвикателство, за да осигурим заетост на хотелите, второ – да убедим персонала да работи за нас, и трето – да се справим с всички трудности, които изникваха всеки един ден. Групата Албена отвори около 50% от хотелите си, които притежава.

На 100% процента работиха Бялата лагуна и Приморско клуб.

Около 4 седмици имахме една нормална заетост. Българи и румънци бяха главните клиенти, а другите ни гости бяха германци, чехи и поляци. Няма да работим през зимата, защото независимо, че от седемте града от Германия, от които кацат клиенти на летище Варна, то е малко вероятно да дойдат да почиват.

Аз съм умерен оптимист за Сезон ‘2021.

Нашите немски и скандинавски партньори планират програми. В момента нещата изглеждат малко по-добри в сравнение с 2020 г., но и миналата година нещата бяха перфектни по това време, но март месец всичко се срина. Увереност ни дава факта, че един сезон в съжителство с пандемия е зад нас – имаме някакъв опит, имаме яснота с какво се сблъскваме, защото ние в ход трябваше да налучкваме най-добрия начин за ол инклузива“, добави Тодорова.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията