Slide
Slide

София. Българската авиокомпания GullivAir днес изпълни първия си полет с новите си самолети ATR-72-600. Машината с регистрация LZ-DAH и полетен номер GBG501/2 излетя от София и кацна на летище Бургас за демонстрационен полет пред ГД „ГВА“ и вписване в Сертификата за авиационен оператор (CAO), съобщи FlightZone.

Българската авиокомпания GullivAir показа новия си самолет (видео)

Самолетите бяха регистрирани от родната компания за авиационни консултантски услуги IAS през февруари тази година и пристигнаха в страната малко след това. Останалите две машини са с регистрации LZ-DAJ и LZ-DAI.

Официално: От 1 май действат нови правила за влизане в България (заповед)

Снимки: GullivAir

Плановете на авиокомпанията са основно за редовни полети на близки дестинации с този тип самолет, както и за чартърни полети до Турция, континентална Гърция и гръцките острови. От GullivAir допълниха, че заради постоянно-променящата се ситуация, все още не са обявили и пълното си лятно разписание, както за регионалните самолети от типа АТР-72-600, така и за междуконтиненталните А330-200.

Българската авиокомпания GullivAir получи разрешение за полети до САЩ

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията