Над 12 милиона лева са приходите от концесии на плажове за м.г., правителството одобри Годишния отчет на Министерството на туризма
Над 12 милиона лева са приходите от концесии на плажове за м.г., правителството одобри Годишния отчет на Министерството на туризма
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Правителството одобри Годишен отчет относно изпълнението на концесионните договори през 2018 г., изпълнението на включените в актуализирания План за действие на държавните концесии за периода 2019 — 2020 г. проекти и сключените концесионни договори през 2019 г. от министъра на туризма и Годишен доклад на комисията за контрол на действията на длъжностните лица по изпълнението на концесионните договори за 2019 г.

В отчета и доклада е отчетено изпълнението на концесионни договори за морски плажове за 2018 г. и 2019 г., изпълнението на включените в актуализирания План за действие на държавните концесии за периода 2019 – 2020 г., проекти и сключените концесионни договори през 2019 г. от министъра на туризма.

Анализът на отчета и доклада показва, че контролът е осъществяван редовно и системно чрез проверки на място и геодезически мониторинг. Във всички случаи на констатирано неизпълнение са отправени покани за доброволно изпълнение, а при съществено неизпълнение са налагани санкции.

За съществено и системно неизпълнение от страна на концесионерите през 2019 г. по предложение на министъра на туризма с Решения на Министерския съвет едностранно са прекратени 4 концесионни договора.

През 2019 г. Министерството на туризма отчита събираемост от постъпили приходи общо от концесии (в т.ч. от концесионни възнаграждения, глоби, неустойки, лихви и санкции) в размер на общо 12 488 810 лева с ДДС. За 2019 г. приходите от глоби, неустойки, лихви и санкции по концесионни договори са в общ размер на 212 934 лева.

Големите туроператори: България се намира на едно от предпочитаните места за туризъм

#ОстанетеСиВкъщи и “ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията