Slide
Slide

София. България се намира на едно от предпочитаните места за туризъм. Това са споделили едни от водещите туроператори в чужбина в разговори с министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя съобщи това на извънреден брифинг в Министерски съвет ъв връзка с проведената видеоконференция на високо ниво с министрите на туризма от държавите членки на ЕС на тема „Въздействията на разпространението на COVID-19 върху туризма“.

Ангелкова: Планираме летният сезон да започне от първи юли

Ангелкова посочи, че е разработена кризисна програма за реклама. Ресорният министър призова българите да изберат Черноморието за своята почивка, както и всички красиви места за туризъм в страната.
Сред основните мерки е насърчаването на организирания туризъм и стимулиране на чартърите, добави Ангелкова. „Това ще зависи от поетапното отваряне на границите и от възможностите на бюджета.

Мутафчийски: Чакаме общоевропейски препоръки за туризма, работим за късен летен сезон

Отправено е предложение и до МВнР за облекчаване на туристическите визи за гражданите на Русия и Турция“, добави министърът на туризма.
Ангелкова обяви още, че е предложено да се създаде компенсационен фонд при пътувания, който да подпомогне осигуряването на ликвидност на операторите и защита на потребителите.

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията