Руските туристи казаха колко пари биха похарчили за почивка
Руските туристи казаха колко пари биха похарчили за почивка
Slide
Slide
Slide
Slide

София. България се намира на едно от предпочитаните места за туризъм. Това са споделили едни от водещите туроператори в чужбина в разговори с министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя съобщи това на извънреден брифинг в Министерски съвет ъв връзка с проведената видеоконференция на високо ниво с министрите на туризма от държавите членки на ЕС на тема „Въздействията на разпространението на COVID-19 върху туризма“.

Ангелкова: Планираме летният сезон да започне от първи юли

Ангелкова посочи, че е разработена кризисна програма за реклама. Ресорният министър призова българите да изберат Черноморието за своята почивка, както и всички красиви места за туризъм в страната.
Сред основните мерки е насърчаването на организирания туризъм и стимулиране на чартърите, добави Ангелкова. “Това ще зависи от поетапното отваряне на границите и от възможностите на бюджета.

Мутафчийски: Чакаме общоевропейски препоръки за туризма, работим за късен летен сезон

Отправено е предложение и до МВнР за облекчаване на туристическите визи за гражданите на Русия и Турция”, добави министърът на туризма.
Ангелкова обяви още, че е предложено да се създаде компенсационен фонд при пътувания, който да подпомогне осигуряването на ликвидност на операторите и защита на потребителите.

#ОстанетеСиВкъщи и “ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията