Slide
Slide

Няколко дни преди Хелоуин зоопаркът Шьонбрун изненада котешките лемури и гигантските панди с тикви.

Виена. На котешките лемури и гигантските панди във Виенския зоопарк Шьонбрун – едно от любимите места за туристи от цял свят, беше подготвено празнично меню – задължителните за този празник тикви, съчетани с любимите им храни. Някои от животните похапнаха тиквени фенери, а други се забавляваха с тях. За лемурите издълбаните тикви са напълнени с нарязани плодове и дори окачени на връв, а това им дава възможност да си поиграят на воля. По думите на служителите в зоопарка котешките лемури са много игриви и просто нямат търпение да извадят лакомствата и да се полюлеят на окачените тикви. Някои от тях са особено любопитни, забиват глави в тиквата и за нула време се превръщат в страховито тиквено чудовище.

Много по-спокойно е положението при женската панда Ян Ян. Тя внимателно разглежда изненадата си за Хелоуин и след това парче по парче вади лакомствата от оранжевите чудовища. Тиквата е пълна със сочни бамбукови кълнове. Главата на чудовището, направено от тиква, има разбира се и коса.

Тя е от бамбукови листа, а бамбукът е сред любимите ястия на пандите. Освен това те с удоволствие си хапват различни зеленчуци, например сладки картофи, моркови или чушки, но тиквата не е част от менюто им. Ян Ян с удоволствие се занимава с разчупването на тиквите. Няколко удара с големите ѝ и пухкави лапи са достатъчни, за да да бъдат сразени тиквените чудовища, съобщават за Bgtourism.bg от Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. Снимки © Daniel Zupanc   

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията