Slide
Slide

Троян. Културите на Русия, Япония, Китай и Индия ще бъдат представени на Международния фестивал на занаятите и изкуствата от 3 до 6 май в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак, съобщават от пресцентъра на Община Троян. Това е станало известно по време на среща между кмета на общината Донка Михайлова, управителя на Изложението Иван Чакъров и посланиците у нас на четирите държави.
Посланикът на Русия в България – Анатолий Макаров, ще има разговори за представяне на руската кухня и изкуства – добър повод да се отбележи 140-та годишнина от установяване на дипломатическите отношения между Русия и България, посочват от администрацията.
С посланика на Индия в България Пуджа Капур, е била обсъдена възможността по време на фестивала да бъде организирана практика по йога, представяне индийската кухня, на танци и други, добавят от БТА.
Пред настоящата година се отбелязват 110 години от първите взаимоотношения между Япония и България. По този повод японският посланик Масато Ватанабе ще осъществи контакт с асоциациите, с които посолството си партнира в България, за да представят Япония в Орешак.
Представителите на китайското посолство у нас са предложили да съдействат за установяване на контакти между Троян и град в Китай.
Общо 19 държави са поканени за предстоящите празници, като се очаква потвърждение кои ще присъстват, допълват от Община Троян.

Сподели публикацията