София. „Ние като общество очакваме от европейските полици авангардни, а не ретроградни решения. Решението за ски курортите е консервативно и нереалистично. Считаме ,че аргументите не издържат. Икономиката е част от живота ни. Здравето също е такова, но и то струва пари. Подобно решение означава компенсации на загуби за над 100 млр. евро за цяла Европа“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ изпълнителният директор на Националния бор по туризъм д-р Полина Карастоянова.

Тя благодари на правителството за заетата позиция и увери, че всичките ни зимни курорти спазват наложените мерки.

„Необходим е единен безопасен стандарт за пътуване. Изравняването на PCR и бързите антигенни тестове е наложително. Това ще доведе до сериозна подкрепа за авиацията и пътуванията“, каза Карастоянова.

Тя добави, че в нашите курорти са инвестирани хиляди за санитарни уреди и покриването на хигиенните изисквания.

„В момента един хотел, едно място за настаняване в зимните ни курорти, е по-сигурно дори и от домовете ни. Защото вкъщи много хора нямат възможност да чистят през няколко часа и да осигуряваме тази висока степен на хигиенизация“, добави още д-р Карастоянова.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията