Павел баня. Най-новият мащабен и иновативен шедьовър в СПА туризма Grand Resort Pavel Banya – Medical & Spa EpiCentrum, ще бъде официално открит през 2021 година. Хотелът е сред финалистите на Балканските туристически награди, организирани от ВИП Комюникейшън. Новата дата на церемонията е 21 декември. Тя ще се проведе в хотел Маринела в столицата.

Grand Resort Pavel Banya се намира в непосредствена близост до идеалния център на България, на удобно разстояние от всички големи градове и летища на страната. Идеално място за сладко бягство в сърцето на световноизвестната Розова долина и Долината на тракийските владетели.
Именно тук е един от най-емблематичните и изобилстващи на природни ресурси, атракции, забележителности, събития и исторически мистерии региони в България.
Комплексът предлага модерни спа, уелнес и лечебни зони, балнеология и кинезитерапия. Широката гама от услуги и процедури сред красотата на Централен Балкан и Средна гора ще бъде уютна и сбъдната мечта за всеки гост.
Услугите, които комплексът ще предоставя на гостите са:
• Хидротерапевтичен сектор с около 20 различни хидромасажни вани и капсули
• Зона за третиране с луга и парафин
• Зона за електро и светoтерапия
• Кинезитерапевтична стая
Автентични терапии с уникални местни растения, билки, етерични масла и продукти, приготвени с роза Дамасцена, лавандула, мента, безсмъртниче, маточина, лайка и др.
• Просторен Спа и допълнителен VIP Спа център
• Закрит басейн с термална вода
• открит акватоничен басейн с термална вода
• открит басейн с термална вода и лаундж зона
• Многофункционална уелнес зала за ВИП-гости, нуждаещи се от релакс и усамотение.
Комплексът ще разполага също с фитнес център, пиано бар, 2 ресторанта, вътрешен амфитеатър за MICE, детски и PlayGround зони, прилежащ голям парк.
Комплексът има невероятна планинска гледка към най-атрактивната част от Национален парк „Централен Балкан“ (част от ЮНЕСКО).
Разходката до Павел баня дава още куп туристически възможности – разходки сред природата на Стара планина и Средна гора, риболовен туризъм в един от най-големите язовири в България – Копринка, екстремен туризъм – делтапланеризъм и парапланеризъм, алпинизъм, планинско колоездене, офроуд и др.
Районът е известен по целия свят със своите обекти на културно-историческо наследство – Долината на тракийските царе, Паметникът на свободата, Храм-паметник Шипка, Паметникът на Бузлуджа. Съхранява своите традиции чрез редица събития като проява на фестивален и ритуален туризъм – Празник на розата и кампании за бране на рози през май и юни, Дни на тракийската култура, Кукерски празник (Кукери) и др.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията