Slide
Slide

Девин. През последните месеци хората в България започнаха да обръщат повече внимание на собственото си здраве. Поради тази причина курорти като Девин станаха много по-популярни. А кризата, породена от коронавируса COVID-19 доведе до ръст на посещаемостта в периода юли-септември, в сравнение с предходните години“, заяви за bgtourism.bg  генералният мениджър на СПА комплекс Орфей Валентин Коцаков.

Той посочи, че при тях има висок процент (около 30%) на редовните посетители. Хората се връщат постоянно, заради уникалната спокойна атмосфера и възможностите за активна почивка далеч от големия град.

СПА комплекс Орфей, разположен в центъра на гр. Девин, е комплекс, предназначен да се възползва от уникалните дадености на региона, с възможности за отдих, спорт, развлечение и балнеолечение.

В комплекса осъществяват дейност два обекта

5-звездният спа хотел „Орфей” и „Специализирана болница за рехабилитация – Орфей”.

Сред основните конкурентни предимства на комплекса са уютната атмосфера и възможността за пълноценна почивка, качеството на СПА услугите и не на последно място вкусната храна.

„Балнеологичният блок на комплекса е единствен по рода си и е изграден по начин, позволяващ провеждането на най-съвременни и ефективни физикални методики и програми за балнеопрофилактика, рехабилитация и рекреация. Комплексът се захранва от два минерални извора, известни с лечебните си свойства – Беденски и Девински извор.

Комплексът разполага с модерна апаратура и добре квалифициран медицински и немедицински персонал.

„Привличаме туристи и с безпрекословното и безкомпромисно спазване на всички противоепидемични мерки, като така нашите гости се чувстват максимално сигурни“, категоричен е Коцаков.

Антон Тръпков: Поморие е една от най-подходящите дестинации за профилактика и възстановяване след прекарана коронавирусна инфекция

Град Девин е разположен на 710 метра над морското равнище в планина Родопи и в него са съчетани разнообразен релеф, живописна природа, мек климат и наличието на минерални извори. Именно това съчетание на природа, въздух и вода, а също и гостоприемството на родопчанина правят региона привлекателен и неповторим за посетителите. Градът разполага с ресурси и потенциал за развитието на различни форми на съвременен туризъм като екологичен, селски, ловен и риболовен, ски, археологически, културен и балнеоложки. Благоприятните климатични показатели, чистият планински въздух, възможността за всекидневно пребиваване в по-високите околности осигуряват условия за ползотворно климатолечение и профилактика, за пълноценен отдих и за комплексно провеждане на високоефективно целогодишно балнео-климатолечение.

Сийка Кацарова, BUBSPA: От началото на пандемията работим отговорно и в синхрон с Министерството на туризма, вицепремиерът Марияна Николова стриктно следи работата на СПА центровете

Минералната вода от извор „Беденски Бани“, с който се захранват басейните в курортния Девин, се характеризира като хипертермална, високо минерализирана, хидрокарбонатно сулфатна, натриева и силициева, съдържаща флуорид и въглероден диоксид.
Водата е без санитарно-химични и микробиологични признаци на замърсяване. Има стабилен физико-химичен състав и отговаря на изискванията на Наредба 14 за курортните ресурси.

Запознайте се с възможностите на СПА комплекс Орфей тук 

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията