Живко Табаков - Председател на Комисията по туризъм към Общинския съвет в Бургас

Бургас. От 23,30 ч. на 27 ноември, петък, до 21 декември 2020 г. в България се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Със заповедта на здравния министър се забраняват посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса. В друга точка е посочено, че министърът на земеделието, храните и горите ще възложи на Българската агенция по безопасност на храните реализирането на проверки в заведенията за хранене и развлечения, контролирани от агенцията.

Новите противоепидемични мерки можете да намерите тук

Хотелите ще продължат да работят в сложната ситуация, но без ресторантите си. Те обаче ще могат да правят рум сервиз, а проверка на bgtourism.bg в отделни градове установи, че голяма част от хотелиерите са започнали да правят кетъринг по домовете в опита си да оцелеят.

„През последните няколко дни ме потърсиха за помощ много хотелиери във връзка с новите епидемични мерки. След проведени разговори с представители на Министерството на туризма, ни уведомиха, че няма пречка хотелите да извършват услугата рум сървиз. Според новите мерки,

ресторантите на хотели не могат да функционират, но кухните ще продължат да работят

присъствено, което означава, че кетъринг не е забранен“, заяви за bgtourism.bg председателят на Комисията по туризъм към Общинския съвет в Бургас Живко Табаков.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията