Доха, Катар
Slide
Slide

Доха. Отпадат всички Ковид ограничения за влизане в Катар. Здравното министерство излезе със съобщение, че предвид намаляването на броя на случаите на COVID-19 по света и в Катар, както и продължаващото въвеждане на Националната програма за ваксиниране срещу COVID-19 на Катар и въз основа на решението на Министерския съвет, издадено на 26 октомври 2022 г., ще бъдат приложени актуализации на въведените мерки за справяне с COVID-19.

Приложението EHTERAZ да се показва само при влизане в здравни заведения Актуализациите влизат в сила във вторник, 1 ноември 2022 г., и мерките са както следва:

* Задължително е лицата да представят здравния статус на приложението Ehteraz при влизане в здравни заведения в Катар.

* Гражданите и жителите на Катар вече не са задължени да правят бърз антигенен тест или PCR тест в рамките на 24 часа след пристигането си в Катар.

* От посетителите вече не се изисква да представят отрицателен резултат от PCR за COVID-19 или бърз антигенен тест преди пътуване до Катар.

Българска туристка: Привилегия е, че Катар е близо до страната ни, а най-добрата авиокомпания в света свързва София и Доха с директен полет

Министерството подчерта необходимостта всички граждани, жители и посетители да продължат да спазват стандартните предпазни мерки за намаляване на риска от заразяване. Държавата препоръчва всеки да се старае да спазва всички мерки за ограничаване разпространението на вируса. На пътниците се напомня да посетят уебсайта на Министерството за политиката за пътуване и връщане на COVID-19, за да бъдат информирани с всички най-нови изисквания на политиката. От 1 ноември до 22 декември Катар ще посреща посетители, които имат пакети за световното първенство по футбол, а от 23 декември всички туристи са добре дошли в страната.

Премиера: Rixos отваря първия ол инклузивен плажен комплекс в Катар (снимки+видео)

Сподели публикацията