Бургас. В периода 12 – 14.11.2020 г. ще се проведе професионален информационен тур за туроператори, ангажирани в процеса по създаване и реализация на туристически пакети. Мотото на събитието е:

„GO to BURGAS – море, забава, паламуд, събития и спортен дух“

„Ще се радваме да бъдете наши гости и да споделим с Вас възможностите за културен, конгресен, спортен и ученически туризъм през настоящия сезон, който е и специален за гр. Бургас, с предстоящия Никулден като празник на града и подготовката за предколедните и новогодишни празници“, споделят организаторите на инфо тура.

В три последователни са включени някои

нови атракции и проекти в града,

в комбинация с професионално подбрани и интересни маршрути:

• Работна опознавателна среща с организаторите в новия за града Конгресен център: Община Бургас, Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“, Югоизточния съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова“, Бургаска Регионална Туристическа Асоциация, „Рафаел- информация, култура и туризъм“, хотелиери, ресторантьори и организации на местния бизнес в града, с разкриване на новите възможности за туризъм.

Нова Година в хотел Терма Еко*****

• Туристическа пешеходна обиколка с местен екскурзовод „По шпарца на Бургас – младият град с древно минало“

• Посещение на Акве Калиде – интерактивен музей, 3D прожекция, представяща историята на топлите минерални води от времето на траките през периодите на римско, византийско и турско владичество до наши дни. Посещение на ембематичната за района пивоварна „Металхед“.

Най-важните новини от туризма в област Бургас тук

• Като морски град, животът тук се движи целогодишно около морето, затова сме предвидили при подходящо време разходка с кораб до остров Света Анастасия или посещение на рибарското селище Ченгене скеле и ПЗ „Пода“ – един от най-оживените прелетни маршрути на птиците в Европа – „Виа Понтика“.

Над 600 души на опашка за балона в Смолян, за да видят красотата на Родопите (снимки)

• Информационно посещение на избрани хотели в града, подходящи за групови и индивидуални пътувания, детски опознавателни маршрути /представяне на новия Детския научен музей/, конгресни, спортни прояви и бизнес срещи;

• Нашето предложение включва и възможност за запознаване с целогодишната културна програма на града, предстоящите празници, тематичните уикенди и работещите атракции през всеки сезон на годината.

• Дегустация на вина и разнообразна местна кухня.

Подробности за инфотура
+359 878 97 67 21 – Павлина Русева
+359 887 88 24 84 – Яница Динева
+359 888 506816 – Отдел „Туристически политики и дейности“ при Община Бургас

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA