Снимки Пенко Чешмеджиев
Slide
Slide

Смолян. По нетрадиционен и интересен начин Регионален исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян отбелязва 85 години музейно дело в Средните Родопи. Над 600 души са се записали да полетят с балона над Смолян и да видят какво пише над музея, да видят красотата на Родопите от птичи поглед, съобщи за bgtourism.bg Валентина Василева – директор на РИМ – Смолян.

„Балонът се извисява на височина от 100 метра, емоцията по време на полета продължава около 5 минути, но след това ще остане дълго време в съзнанието на хората, които са имали възможност от птичи поглед да видят красотата на Родопите.

Цената е 10 лева, интересът е огромен, има опашки от кандидати да се качат на балона. Няма да може в рамките на събота и неделя, както бе предварително обявено да качим всички желаещи, затова инициативата ще продължи до сряда!

Днес ръми, вятърът не е благоприятен за полет, но всички, които имат желание, ще се възползват до сряда от услугата на нашите партньори от Ботевград“, заяви за bgtourism.bg Василева.

В събота над 160 души са имали полет с балон над Смолян и са прочели надписа над музея „Всичко зависи от нашите задружни сили“ – думи на Васил Левски, който и днес са актуални с пълна сила. Снимки Пенко Чешмеджиев

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията