Slide
Slide
Камено. Община Камено създаде туристически уеб портал като част от дейностите си по проект за трансгранично сътрудничество Living Ancient Towns – Asagipinar and Rusokastro”, CB005.2.21.059, финансиран по Програма за междурегионално сътрудничество Интеррег Европа 2014-2020 България – Турция. В портала www.thrace.site са представени исторически забележителности от региона, познат още от Древността като Тракия. Тук  ще намерите любопитни факти и богата галерия за над 20 големи обекта от българска и турска страна. Като акценти са представени двата обекта – предмет на инвестиции от проекта – Русокастро и Ашаги пинар.
Сайтът е предназначен както за всички, които обичат историята, така и за туроператори и турагенти. Туристическите фирми могат да предлагат своите оферти, свързани с посещения и екскурзии до представяните обекти. По този начин ще се насърчат туристическите пътувания в региона, ще се популяризират нови маршрути и ще подпомогне местния туристически бизнес, който е от един от най-засегнатите от кризата с COVID-19. Партньорите по проекта – Областна дирекция по култура и туризъм – Къркларели и Община Камено ще организират разменни инфотурове и  туристически форуми през идната пролет. Участие в тях ще могат да заявяват представители на туроператори, турагенти, екскурзоводи и журналисти. Редът и условията, по които това ще се случи, ще бъдат публикувани на интернет страниците на партньорите и туристическия портал  www.thrace.site.  Сайтът е на три езика – български, английски и турски.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията