Франк Кванте/Снимка Руслан Йорданов

Варна. „Хубавата новина е, че удвоихме цифрите спрямо 2020 г. Целият трафик бе добре организиран и впечатленията ни за отминалия сезон са отлични. През 2020 г. имахме 1 милион пътници. Тази година са 2 милиона. Нашите очаквания за 2022 г. около 3,2 милиона пътници“, заяви главният изпълнителен директор на летище Варна Франк Кванте, който присъства на туристическото изложение във Варна „Туризъм-експо-дестинация Варна“.

Официално откриха ТУРИЗЪМ ЕКСПО „Дестинация Варна“ (снимки + видео)

„Добрата новина, че пътниците от 1 милион са станали 2 милиона, всъщност е лошата новина, защото през август, който е традиционно силен месец за нас, ние имаме трафик от 60% за летищата Варна и Бургас. В същото време Гърция отбелязва 85% трафик от 2019 г., а Анталия има 77%“, добави Кванте.

Той посочи, че България трябва да се стреми да постигне резултатите за сезона на Гърция и Турция и да се прави по-активна реклама на страната ни в чуждестранните медии. Трябва да работим много тясно и съвместно – хотели, летища, общини, министрество…, за да не ни изпреварят конкурентите през следващата година. Министерството на туризма наистина има желание да работим заедно за разработване на стратегия, за да подобрим резултатите.

Очаква се през зимния сезон Варна да има директна въздушна връзка с 20 дестинации, заяви Димитър Биков-началник на отдел „Авиационен мениджмънт“ на летище Варна.

Още от видеото с Димитър Биков

Мартина Вачкова на ТУРИЗЪМ ЕКСПО „Дестинация Варна“: Туристите във Варна са щастливи, защото могат да комбинират почивката си с посещения на музеи и фестивали

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA