Slide
Slide

Пампорово. Пампорово отчита добър зимен сезон, като се очаква и в следващите дни интересът да се запази и туристи да има до средата на април. В момента тук условията за снежни спортове са много добри, а предстоящата ученическа ваканция дава още една възможност за пътувания в планината. И аз призовавам българите да предпочетат именно зимните ни курорти за прекарване на свободното време, защото те са не само сигурни и безопасни, но и допринасят за подобряване на здравето. Надяваме се засиленият интерес да се запази и през оставащите дни до края на сезона, като предпоставка за това са отличното състояние на пистите и прогнозата за хубаво време. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си в Пампорово. Тя се увери лично в спазването на указанията за работа на лифтовете и влековете, разработени от Министерството на туризма.

Ски сезонът в Пампорово продължава до 11 април

Министър Николова съобщи още, че по неокончателни данни от Единната система за туристическа информация около 62 хил. туристи са пренощували в курорта Пампорово и общините Смолян и Чепеларе от началото на зимния сезон 2020/2021 г. Очертава се спадът на посетителите да е около 35% спрямо миналия зимен сезон. Броят на българските гости в района е над 58 хил., като се очаква намалението им да е под 20 на сто за целия зимен сезон 2020/2021 г. Румънски, турски, сръбски и гръцки туристи също са посетили курорта през настоящия сезон. Най-много посетители в региона са между 30 и 44 г., като те са над 40% от всички пътуващи, а над 64 на сто от гостите са избрали да отседнат в хотели.

Пампорово – националното зимно съкровище, с което всички българи се гордеем (снимки+видео)

Бизнесът доказа, че може да работи при стриктно спазване на санитарно-хигиенните предписания и единните правила за сигурност, безопасност и хигиена и да предложи една отлична услуга на туристите, коментира вицепремиерът. И подчерта, че благодарение на дисциплината и засиления контрол и през зимния сезон няма нито един случай на доказано заразен с коронавирус посетител в курортите ни. По думите ѝ планината остава едно от местата, които могат да предложат развлечение и спорт при гарантирана сигурност и безопасност за здравето. Тя апелира към всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

В момента лифтовете и съоръженията работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и това ще се запази до края на сезона, посочи още министър Николова. Според нея това е важно за всички любители на зимните спортове, защото им дава сигурност и спокойствие при практикуването на любимите занимания. По време на визитата си тя бе придружавана от Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

Вицепремиерът Николова връчи и награди в първото състезание по ски и сноуборд, организирано от сноубордиста Радо Янков.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията