Лимасол/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Никозия. От днес неваксинираните пътуващи от България за Кипър трябва да направят два PCR теста, съобщи БНР. Заради засиленото разпространение на коронавируса страната ни бе поставена в рисковата „червена“ категория в кипърския списък на държавите и Covid мерките.

Никозия поставя различни изисквания за влизане в страната към неваксинираните и ваксинираните пътници от България.

Неваксинираните ни сънародници, насочили се към средиземноморския остров, трябва да докажат ковид-статуса си с отрицателен резултат от два PCR-теста. Единия трябва да направят до 72 часа преди полета си, а втория – след пристигането си в страната.

Тестът в Кипър се заплаща от пътуващите. Те трябва да останат в самоизолация до излизането на резултата.

Ваксинираните българи влизат в Кипър по облекчения режим, който важи за всички пътуващи, получили необходимата доза, независимо от тяхната националност и държава на заминаване.

Притежаващите валиден сертификат за ваксинация срещу Covid-19 са освободени от тестовете и не се поставят под карантина.

В „червената“ група, в която  се намира от днес, България е заедно с Франция, Испания, Нидерландия, Русия, Сърбия и други страни.

За всички пътници – ваксинирани и неваксинирани, остава изискването 48 часа преди полета да попълнят кипърския полетен формуляр /“CyprusFlightPass“/.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията