Лимасол, снимка Руслан Йорданов

Никозия. От днес неваксинираните пътуващи от България за Кипър трябва да направят два PCR теста, съобщи БНР. Заради засиленото разпространение на коронавируса страната ни бе поставена в рисковата „червена“ категория в кипърския списък на държавите и Covid мерките.

Никозия поставя различни изисквания за влизане в страната към неваксинираните и ваксинираните пътници от България.

Неваксинираните ни сънародници, насочили се към средиземноморския остров, трябва да докажат ковид-статуса си с отрицателен резултат от два PCR-теста. Единия трябва да направят до 72 часа преди полета си, а втория – след пристигането си в страната.

Тестът в Кипър се заплаща от пътуващите. Те трябва да останат в самоизолация до излизането на резултата.

Ваксинираните българи влизат в Кипър по облекчения режим, който важи за всички пътуващи, получили необходимата доза, независимо от тяхната националност и държава на заминаване.

Притежаващите валиден сертификат за ваксинация срещу Covid-19 са освободени от тестовете и не се поставят под карантина.

В „червената“ група, в която  се намира от днес, България е заедно с Франция, Испания, Нидерландия, Русия, Сърбия и други страни.

За всички пътници – ваксинирани и неваксинирани, остава изискването 48 часа преди полета да попълнят кипърския полетен формуляр /“CyprusFlightPass“/.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA