Св. св. Константин и Елена, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Здравните инспектори във Варна упражняват засилен здравен контрол през целия летен сезон в хотели, басейни, СПА центрове и други търговски обекти в курортите. Общите усилия запазват Варна в зелената зона

Златни пясъци/Св.св Константин и Елена. Туристическият бранш в курортите край Варна отговорно се отнася към мерките за осигуряване на сигурна и безопасна среда, установиха проверки на здравните инспектори. Над 600 хотела и други места за настаняване, 89 СПА центъра, 347 открити и закрити басейни, 41 плажа и много търговски обекти се проверяват от 15 инспектора от отдел „Държавен здравен контрол“, съобщиха за Bgtourism.bg от Регионалната здравна инспекция във Варна.

Св.св. Константин и Елена, снимка Руслан Йорданов

От здравната инспекция посочват, че двама инспектори от отдел „Държавен здравен контрол“ участват в комисия, съвместно с представители на Община Варна и БЧК, във връзка с разкриването на плажовете и басейните през курортен сезон 2021 г., съгласно Заповед на кмета на Община Варна. Служители на отдела участват и в съвместни проверки с представители на Министерство на туризма , във връзка със сертифицирането на СПА и Уелнес центрове в курортите „Златни пясъци“ и „Св. Св. Константин и Елена“.

МОРСКАТА ВОДА Е С ОТЛИЧНИ ПОКАЗАТЕЛИ

Проверките на качеството на морската вода в курортите край Варна показват, че тя е с отлични показатели. Това сочи анализът от последните проби на Регионалната здравна инспекция във Варна. Два пъти месечно здравните инспектори вземат проби от морската вода в 23 зони за къпане в града и региона.

ТУРИСТИТЕ СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА СИГУРНА И БЕЗОПАСНА ВАКАНЦИЯ

„С огромно желание се записахме за почивка в България, след като научихме, че полетите между двете държави са разрешени. За трети път съм в хотел „Алегра“ в Златни пясъци. Чувстваме се безопасно. Взети са всички необходими мерки, за да имаме сигурна ваканция. Постоянно сме ангажирани, почиваме на плажа – морето е топло, а водата е чиста, релаксираме край басейна в хотела, в балнео и СПА центъра или си организираме трансфери до Варна и други забележителности“, сподели пред Bgtourism.bg Евгений Таран от град Норилск, който е в България за две седмици.

На 30 юли: Официално учредяват Алианс „Българско Черноморие“

Хотел „Алегра“ в Златни пясъци

ХОТЕЛИЕРИТЕ СЕ ОТНАСЯТ ОТГОВОРНО ОТНОСНО ЗДРАВНИТЕ МЕРКИ

„В Златни пясъци сезона е в разгара си. По-голямата част от 4-звездните хотели са пълни въпреки липсата на чартъри от Англия, започват да се изчерпват местата и в 3-звездните хотели. В резултат на продължаващото споразумение със северната ни съседка, което позволява свободно движение между двете страни, Румъния за втора година се явява спасител на сезона. В хотел „Палм Бийч“ в Златни пясъци има и значителен брой поляци и чехи, както и туристи от Франция, Молдова и Украйна, въпреки че броят им спрямо туристите от Румъния е по-малък“, сподели пред Bgtourism.bg мениджърът на хотел „Палм бийч“ в курорта Златни пясъци Десислава Димитрова.
Хотел „Палм бийч“ в Златни пясъци
„Хотелът спазва всички мерки, наложени както от държавата, така и от основните партньори туроператори. При пристигане гостите се посрещат от любезен робот, който ги информира да спазват дистанция и да се дезинфекцират редовно, както и им поднася дезинфектант. Мери се температурата на всеки гост. Туристите попълват декларация за здравното си състояние, след което всички гости се информират за мерките в хотела, включващи: почистване на стаите само след поискване на рецепция или чрез онлайн администратора ЕВА, използване на асансьора само от членове на едно семейство, задължително носене на маски и еднократни ръкавици на блок масата на хотела, спазване на дистанция в закритите части на хотела.
Стриктното спазване на мерки е приложено и при персонала, който задължително обслужва гостите с маски, а на рецепция и зад параван. Всеки служител има здравен дневник, в който ежедневно се записва температурата му. Въпреки, че основната част от персонала е ваксиниран, на произволен принцип се правят бързи тестове на персонала на всеки 2 седмици“, разказа още Димитрова.
„Работата в среда на пандемия внася допълнителен риск за всеки хотелиер, треперещ да не се разболее служител или гост. Единственото средство да се намали този риск е безкомпромисното спазване на мерките, наложени от държавата и работа в насока да се минимизира риска от възможна зараза на територията на хотела.
Обратното броене на сезона започна и всички се надяваме, че чрез спазване на мерки и дисциплина ще успеем да работим поне до средата на септември, за да покрием разходите си, 45 дни заетост не са достатъчни за нито един хотел“, допълни мениджърът на хотела в Златни пясъци.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията