Варна, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Безплатни туристически рекламни карти се раздават на гостите в местата за настаняване на територията на Варна и курортните комплекси, съобщават от дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

Картите съдържат подробна информация за културно-историческото наследство на морската столица; за възможностите за използване на линиите на градския транспорт до туристическите обекти; за местата за отдих, развлечение, пазаруване и др. Специално място е отделено на курортните комплекси „Златни пясъци, „Чайка“, „Св. Св. Константин и Елена“ и др. Целта е да се повиши информираността на туристите за всичко, което дестинация Варна предлага, за да предприемат пътуване до града и разгледат всичко, което ги интересува, обясниха от дирекцията.

Паралелно с акцията по разпространение на картите се проведе и информационна кампания относно безплатните ваучери за посещение в туристическите обекти. Инициативата се реализира във връзка с юбилея „Варна – 100 години курортен град“. Тя дава възможност на летовниците, отседнали в местата за настаняване на територията на община Варна, да ползват безплатен ваучер при следните условия: при 5 и повече нощувки – свободен достъп до Римските терми, а при 7 и повече нощувки – в Археологическия музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света. Ваучерите могат да бъдат получени лично в Туристическия информационен център – Козирката (срещу Катедралата), като за целта е необходимо да се предостави документ (хотелски паспорт или копие на резервация), който да удостовери техния престой, посочват още от дирекция „Туризъм“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията