Slide
Slide

Десетки събития са част от празничната програма за 100-годишния юбилей на Варна като курортен град

Златни пясъци. Богата културна програма предлагат курортите в община Варна това лято. Близо 40 събития ще се проведат през юли, август и септември в Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена. Те са част от празничната програма на град Варна, който отбелязва 100 години от обявяването му за курортен град.

За разнообразяването на престоя на туристите се организират мюзикъли, оперни и балетни програми, куклен театър, поп и рок изпълнения, фолклорни концерти и др.

Бургас и Варна с обща инициатива при промотирането си като морски дестинации

Хотелите в курортите традиционно предлагат свои интересни концертни програми, музикални оформления и културни активности, подготвени от своите анимационни екипи.

Концертна програма в курорта „Св.св. Константин и Елена“

„През сезон 2021 година, за гостите на Грифид хотели, предлагаме нова, интересна и разнообразна музикално – артистична програма. Анимационният ни екип подготви собствено шоу с впечатляващ декор, костюми и хореография.

Гостуват ни и популярни български изпълнители като Ивайло Колев, Цецо Елвиса, Искрен Пецов и др., с които привличаме вниманието на вече по-голям брой български туристи, които преоткриха не само доброто обслужване и изхранване, но и ентъртеймънт.

Залагаме и на професионални балетни формации, циркови артисти и талантливи музиканти. Организираме тематични вечери, в които фолклорни формации представят българските обичаи с автентични костюми и ритуали. “, заяви за Bgtourism.bg Десислава Пенова – директор „Културно-артистична дейност“ към Грифид хотели.

Туристите край Варна могат да бъдат спокойни, морската вода е с отлични показатели

Друго любимо място за почивка сред туристите от цял свят е хотел „Риу Астория“, където високо ценят българското си наследство и затова с гордост запознават своите гости с традициите и обичаите от различни области на страната с богатото ни фолклорно творчество, както и традиционни български ястия.

„Не по-малко важно е да представим и връзката на хотела ни със световноизвестната испанска марка RIU Hotels&Resorts, от която хотелът е част от 2019 година. Ежеседмично се докосваме до испанската куланария, поднесена с българското гостоприемство с типични иберийски ястия, а шоу програмата е наситена с латино ритми и зареждаща атмосфера“, споделя за Bgtourism.bg Мария Йотова – ръководител на отдел „Маркетинг и продажби“ в Риу Астория“.

„Всички почитатели на живата музика, под съпровода на саксофон, могат да се пренесат в 20-те години на миналия век с нашето вдъхновено от великата книга на Фитцджералд  – „Гетсби“ парти. Да се докоснат до различно изживяване по време на своята чудесна лятна почивка е добавена стойност с много желание и усмивка за нашите гости!“, допълва Йотова.

Концертна програма в курорта „Златни пясъци“

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията