Slide
Slide

Стара Загора. По решение на Управителния съвет на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора в Народното събрание е внесено писмо с искане да бъде създадена Комисия по туризма, извън досегашната Комисия по икономическите въпроси. За това информира председателят на Сдружението Вени Петрова.

Публикуваме пълния текст на писмото, в което се аргументира искането.

На вниманието

на Ива Митева, председател на 46-ото Народно събрание

Копие до:

Виктория Василева, Росица Кирова, Кристиян Вигенин, Атанас Атанасов, Мукаддес Налбант, Татяна Дончева, заместник-председатели в 46-ото Народно събрание

Уважаема госпожо Митева, дами и господа заместник председатели на НС,

Поздравяваме Ви с избирането Ви за депутати в 46-тото Народно събрание. Желаем Ви със здраве, сили, ентусиазъм, мъдрост и честност да работите за ангажиментите, които сте поели. Вярваме, че ще оправдаете доверието и очакванията към Вас.

Политическите формати в сегашното Народно събрание са с различни идеологически и политически разбирания, но ние чакаме те да бъдат обединени от няколко общи цели. Такава Ви предлагаме и ние.

Българският туризъм днес се намира в изключително тежка ситуация, а надеждата, която идва от морските ни курорти е измамна. Българският туризъм не е само летен и зимен, пътна и летищна инфраструктура и маршрути. Българският туризъм продължава да стои като доведено дете в нашата икономика и да чака с години да реши бързорешими въпроси.

Оценяваме високо това, че от години имаме Министерство на туризма, ако и това да е най-бедното министерство. В този ред на мисли смятаме за логично и в Народното събрание да има отделна Комисия по туризма, а не както до момента проблемите на туризма да се разглеждат, ако им дойде времето, в Комисията по икономическа политика.

Такова решение ще даде възможност на професионалистите от бранша да имат по-добър и ефективен контакт с народните представители по отношение на законотворчество и актовете, които произтичат от това.

Такава Комисия би била особено полезна и в детайли, които касаят спецификата на туристическия бранш.

Молим да имате предвид нашето предложение, когато съставяте и гласувате броя, видовете и членовете на постоянните комисии в 46-тото Народно събрание.

Желаем Ви успех!

УС на СХР, Стара Загора

Председател Вени Петрова

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията