Slide
Slide

София. Акцент върху 5 основни приоритета официално представи тази вечер партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“. Експертът Ивайло Кожухаров ги обяви в ефира на 7/8 TV. Първият приоритет е обособяване на  5 стратегически ресора в рамките Министерството на туризма – морски туризъм, планински, балнео, уелнес и СПА, конгресен и културен туризъм.

Чила Мезоси, ESPA: Отговорът на коронакризата е СПА, балнеология и здравен туризъм

„Идеята е всеки ресор да разполага със собствен план за действие, цели и бюджет, а комисиите към съответния ресор ще се състоят от представител на Министерството на туризма, представител на специализирания в съответната област или регион браншови организации, а в ролята на председател на всяка комисия ще бъде министъра на туризма. Целта е да се постигне допълнителна експертиза, по-добра комуникация между бизнес и институции, мониторинг, контрол и оценка и най-вече обратна връзка“, каза Кожухаров.

Туроператори излизат на протест на 2 март под надслов „Туризъм ‘2021: Да оцелеем на инат“

Вторият приоритет е ребрандиране на дестинация България и адаптиране на цялостната концепция на маркетинг и брандинг спрямо новите технологии и глобални тенденции. Приоритет номер 3 е рекламна и дигитална трансформация на дестинация България чрез активна дигитална стратегия – с поставени реални цели, отправяне на конкретни и точни послания, отчитайки спецификите на всеки регион.

Сред задачите е и обновяване на националния туристически портал с маркетингова насоченост. Четвъртият акцент е българският турист да бъде приоритет, не само по време на криза. Пети приоритет и не последен по значение е подобряване на имиджа на бранша във връзката работодател- служител, пряко свързан с качеството на туристическия продукт.

Заведенията отварят от 1 март при 50% заетост

Слави Трифонов ще бъде кандидат за депутат и ще води две листи на партия „Има такъв народ“ – във Варна и в Стара Загора. Той обяви това при представяне на част от екипа и приоритетите на формацията в бъдещия парламент. Според повечето социологически проучвания се очаква „Има такъв народ“ да получи над 10% от гласовете на изборите на 4 април и да бъде трета или четвърта политическа сила.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията