София. Управителният съвет на Обединение „Бъдеще за туризма“ свиква членовете си на масов протест под прозорците на Министерски съвет на 2 март 2021 г. от 11 часа. Покана за подкрепа е изпратена до БТПП, чийто член е сдружението, до 13-те НПО-та от Алианса на туристическите организации, чиито представители положиха подписа си под Хартата за обединение на работещите в отрасъл „Туризъм“ на 4 февруари, както и до всички останали работодателски организации в туризма.

Туроператори настояват за спешно създаване на Гаранционен фонд! ОБТ: 19 млн. лв. са необходими за вземания на клиенти, близо 14 млн. лв. не достигат

„Обръщаме се с покана към Вас за съвместни протестни действия. Уверени сме, че въпреки някои различия ние с Вас споделяме еднаква съдба и имаме обща кауза, която с кураж и последователност трябва да преследваме. Вече една година се опитваме да се задържим на повърхостта, да запазим не само ликвидността и заетостта във фирмите, които управляваме, но и достойнството си като български работодатели. През март вземанията на клиенти стават изискуеми, а мерките за спасяването на сектора, взети досега, са недостатъчни, неефективни и декларативни. Затова считаме, че за да оцелеем първо трябва да бъдем чути“, се казва в обръщението на Обединение „Бъдеще за туризма“.

Защо е важно да бъдем чути:

  • защото в условията на криза диалогът е важен и искаме среща с премиера Бойко Борисов, на която да изложим своите виждания за бъдещето на сектора;
  • защото са необходими 69 млн. лв. за последващо финансиране. Предлагаме с тях да бъде учреден Гаранционен фонд, каквото е изискването на Европейска директива 2015/2302. В противен случай страната ни рискува наказателна процедура и санкция в пъти по-голяма от нея;
  • защото в условията на криза бързото разплащане с бизнеса, заедно с гъвкви и добре адаптирани мерки, е изключително важно.

Протестните действия ще бъдат под надслов ТУРИЗЪМ 2021: ДА ОЦЕЛЕЕМ НА ИНАТ. Дата, час и място: 02.03.2021 г., 11:00 ч., Министерски съвет.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията