С куче на море, снимка Мариан Колев
Slide
Slide

Слънчев бряг. Все повече хотели в България отварят своите врати и за домашните любимци на туристите си. Днес стотици места за настаняване край морето и в планините предлагат тази услуга. През миналата година за първи път посрещна домашни любимци и хотел Best Western PLUS Premium Inn & Casino в Слънчев бряг. Дневният престой на кучето е 20 лева.

„Това беше иновативно за нашия хотел и се оказа добра практика. Посрещнахме туристи с близо 100 домашни любимци през цялата 2020 г. Сред гостите ни е имало не само кучета, но и папагали. Сред най-честите породи, които са били на почивка в хотела ни, са Джак Ръсел териер, Кавалер Кинг Чарлс шпаньол, Кокер шпаньол, Йоркширски териер, мопс, пинчер, дакел, чихуахуа, хъски и др.“, заяви за Национална информационна агенция Bgtourism.bg генералният мениджър на хотела Иван Тодоров.

Най-важните новини от туризма в България тук

„За нас е важно да направим престоя на гостите си в хотел Best Western PLUS Premium Inn Sunny Beach, приятен и спокоен. Ние знаем, че кучето на гостите ни, е част от тяхното семейство  и почивката им не би била спокойна, ако трябва да оставят грижите за четирикракия си приятел на друг човек. Отминалата година показа, че домашните любимци са добре дошли в нашия хотел и се ползват като равноправни гости. Собствениците на кучета оцениха нашите усилия и вече започнаха да правят запитвания и за предстоящия туристически сезон“, добави Тодоров.

Той уточни, че в хотела посрещат кучета до 12 кг., а политиката за настаняване изисква да има не повече от два домашни любимеца в стая. Кучатата да са здрави, ваксинирани и обезпаразитени. Необходимо е по време на престоя си кучето да е под постоянна грижа на стопанина си, а извън стаята то да е на повод. Не е позволено кучатата да влизат в ресторанта и в басейна, както и да се разхождат по зелените площи. При предварителна заявка, в стаята може да се достави тоалетна за домашни любимци, купичка за вода и храна, както и маркова храна – Pedigree.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията