Румен Николов - кмет на Кранево
Slide
Slide

Кранево. Кметът на Кранево Румен Николов отиде до Обзор, за да стисне ръката на колегата си и да го поздрави за инициативата за отделянето на населеното място от община Несебър като самостоятелна община.

„Впечатлен съм от референдума и от високата активност на гласуване – близо 75% от обзорчани излязоха, за да дадат своя вот. Този референдум трябва да е като червена лампичка за всички общини, които гледат на курортите като на кокошки, които снасят златни яйца. Кранево генерира повече от 2 милиона лева приход в бюджета на Общинския съвет в Балчик, но не получаваме достатъчно, за да има една съвременна инфраструктура, която заслужаваме, и да отговаря на инвестициите в морското ни селище. Тази година още два нови хотела от висока категория ще отворят врати, легловата ни база се увеличава с над 400 легла.

Варна ще валидира пощенска марка по повод 100-годишнината от обявяването на града за морски курорт

През лятото в селото ни, което е до Албена, имаме над 20 хиляди туристи дневно. Инфраструктурата ни е под всякаква критика. В момента се срамувам, че съм кмет на Кранево, като гледам в какво състояние и как посрещаме гостите си от цял свят. Така ли българите трябва да преоткрият страната си за почивка? Комуникацията ми с кмета на община Балчик е спряла от година и половина“, заяви пред Bgtourism.bg кметът на Кранево Румен Николов.

Пускат директен полет от Варна до Дубай на 3 април

Той посочи, че не е мислил по въпроса за отделянето на Кранево по две причини. Едната е, че неселеното място не отговаря на много критерии, а втората е, че не е водил разговори по темата с кметовете на съседните населени места и с ръководството на курорта „Албена.

Николов обаче очаква кметът на общината и общинските съветници да работят целенасочено за развитието на населени места като Албена, Кранево, Рогачево, Църква и Оброчище, които генерират сериозни приходи в бюджета на местния парламент.

Над 70 на сто гласувалите са отговорили с „да“ на въпроса „подкрепяте ли предложението за обособяване на нова Община с център град Обзор“. До 2 седмици областният управител на Бургас трябва да внесе доклад в Министерския съвет с резултатите от референдума. След това Министерският съвет трябва да стартира процедура по вземането на решение за отделянето на Обзор и още 6 селища от община Несебър.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията