Рим, снимка Паулина Пимперова
Slide
Slide

Рим. В Италия от 6 декември т.г. до 15 януари 2022 влиза сила нов декрет, който предвижда посещението на музеи, спортни събития, барове и ресторанти на закрито, дискотеки, церемонии  и др. ще бъде разрешено само за ваксинираните или преболедувалите от Ковид-19 в последните 6 месеца, съобщи за Bgtourism.bg екскурзоводът Паулина Пимперова.

В заведенията на открито не се изисква сертификат от посетителите

Бързите антигенни тестове, валидни 48 часа, както или ПСР тестовете, които са валидни 72 часа, са необходими за влизане в Италия, в хотелите, градския транспорт. Те трябва да се подновяват при изтичането им с нов тест на място. Целта на новия декрет е да се избегне ново затваряне по време на предстоящите празници и да не се блокира повече икономиката на страната, която достигна до 87% ваксинация при лица над 12 годишна възраст.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията