Slide
Slide

Св. св. Константин и Елена. В курорта Св. св. Константин и Елена започват Празниците на гроздолечението, виното и СПА терапиите с грозде и гроздови продукти. От днес до 5 септември туристите, които са на почивка в първия български морски курорт ще могат да разнообразят морската си и СПА ваканция с дегустация на вина – подбрана селекция от най-хубавото бяло и розе на винарски изби от Черноморието, да изпробват комбинацията от благотворното влияние на лечебната минералната вода на курорта с различни СПА и разкрасителни процедури с грозде и гроздови продукти, да научат любопитни факти от историята на най-стария български морски курорт, свързани с гроздолечението, което тук е било много популярно през 30-те години на 20-ти век.

Хотел Приморски в курорта Св. св. Константин и Елена – лятна ваканция сред уникална архитектура само на няколко крачки от плажа (снимки+видео)

И днес традициите от миналото са запазени, като модерният им вариант се практикува в много от СПА центровете към хотелите в курорта при различни терапии и разкрасителни процедури за лице и тяло. Гостите на Св. св. Константин и Елена имат възможност да се почувстват като в истински СПА курорт, спечелвайки някоя от множеството награди по време на празниците.

Сред тях са няколко вида винени терапии с минерална вода, ритуали за тяло, вани с гроздови екстракти, масажи и ексфолиращи процедури с гроздови семки. Ползата им за здравето е че спомагат за извеждане на токсините и шлаките от тялото и за релакс на мускулите, за подобряване на имунитета и защитните функции на кожата, стимулират кръвообращението, както и синтеза на колаген.

Сравняват високото качество на здравния туризъм в Св. св. Константин и Елена с един от най-известните курорти в Европа

3-тите празници на гроздолечението се организират с финансовата подкрепа на Община Варна и със съдействието на СПА центровете на Хотел Астор Гардън, Хотел Естрея, Хотел Балнео & Азалия и термален комплекс „Аквахаус Термал & Бийч“.

Програма, 25 август – 5 септември

25 август

19:00  – Хотел „Флагман“, ресторант „Романтика“, за гостите на хотелите „Флагман“, „Адмирал“, „Маяк“ и „Фар“

27 август

19:00 – Хотел Естрея Резидънс, винарна „Естрея“

28 август

19:00 – Хотел Балнео & СПА Азалия, ресторант „Азалия“

31 август

19:00 – Хотел Приморски, ърбън сцена във вътрешния двор с часовниковата кула

2 септември

19:00 – Хотел Астор Гардън, ресторант „Азаро“

5 септември

16:00 – Аквахаус Термал & Бийч, водна зона

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията