Slide
Slide

София. Видеоконференция на министрите на туризма на държавите членки в рамките на Хърватското председателство на Съвета на ЕС ще се проведе в понеделник – 27 април, научи информационна агенция bgtourism.bg.
От Министерството ни на туризма потвърдиха, че Николина Ангелкова ще се включи в онлайн форума на високо ниво. Темата е „Въздействията на разпространението на COVID-19 върху туризма“. Разговорите ще бъдат проведени под формата на неформална видеоконференция и участие ще вземат също така еврокомисарят с ресор „Вътрешен пазар“, г-н Тиери Бретон и г-н Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН.

„Програма 60+“: Предлагат по 1 000 евро на човек за здравословна почивка в Европа

Предвижда се по време на дискусията да бъдат коментирани конкретни предприети до момента мерки от държавите членки на ЕС и тяхната ефективност за смекчаване на негативните ефекти от COVID – 19, както и eфективността на предприетите от ЕС мерки за ограничаване на въздействието на разпространението на COVID-19 в сектора туризъм.

Ангелкова: Туризмът е най-засегнатият сектор, мерките на правителството обхващат и него

Очаква се участниците да обсъдят необходимостта от създаване на неформална платформа за проследяване на различните мерки в отделните държави членки. Ще бъдат представени съществуващи или в момента разработвани национални планове за управление на кризи за туристическия сектор, както и необходимостта от въвеждане на такъв план на европейско ниво.

Китайски роботи ще помагат на туристите в български хотели и ресторанти още това лято (видео)

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията