Slide
Slide

В зависимост от това на колко сте, най-вероятно ще застанете пред Ледената крепост в Северен Уудсток, Ню Хемпшир и ще си представяте, че влизате в Крепостта на Самотата на Супермен или сте били транспортирани до Арендел или ви предстои да влезете в Леденото кралство на Елза.


Независимо дали мислите, че сте в „Замръзналото кралство“, части от вас скоро ще се почувстват измръзнали. Дори и в мек зимен ден, дори и с най-топли снежни съоръжения, Леденият замък е много студен. Но ако се стегнете и прекарате известно време в Ледения замък, ще откриете жива скулптура, като никоя друга в Нова Англия. Има още пет замъка в Северна Америка (в Колорадо, Минесота, Уисконсин, Юта и Алберта, Канада), но замъкът в Ню Хемпшир е най-големият от тях, с тегло около 20 тона лед. През този 10-седмичен сезон тази атракция ще посрещне около 160 000 посетители.
Вътре няма да откриете никакви герои на Дисни, които да пеят за това как студът никога не ги е притеснявал – освен ако не посетите в събота следобед, когато всъщност принцеса ще ви посрещне и поздрави. Това, което ще откриете, са хиляди и хиляди ледени висулки, отглеждани в „фермата за ледени висулки“ в задната част на имота, които архитектите на замъка използват за изграждане на заливи, коридори и арки на замразената структура.
Процесът върви по следния начин: След като ледени висулки са достатъчно големи, те се добавят към архитектурата на замъка всеки ден. Когато са позиционирани правилно, те се покриват с вода от огромна пръскачка, за да ги замразят на място. Тъй като замъкът се променя от слънце и дъжд, и тъй като ледените майстори добавят повече лед ежедневно, няма две посещения, които да са еднакви.
В допълнение с влизане от стая в стая с висящи ледени висулки и готови за селфи стаи, има и функции, които трябва да разгледате внимателно, за да ги оцените, като малките тунели, ниско до земята, които са направени за деца. През нощта всичко е осветено от LED светлини и има възпроизвеждане на музика. В такива моменти знаете, че просто гледате на леда по друг начин, там той е неоспорим елемент на магията на мястото. Може би това е заради фонтана, който изстрелва вода на 20 фута (6 метра) във въздуха, който събира монети като благотворителни дарения. Може би заради огромния леден слайд, който е достатъчно голям, за да могат възрастните да се отпуснат. Може би е заради впряговете с коне, водени от момчета с имена като Skinny (слабичък), които ви прекарват през заснежените гори, в картина, която е като стихотворението на Робърт Фрост. Каквото и да е, то е истинско и наистина красиво.

Източник: Forbes

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията