Седем месеца отсрочка за новите касови апарати
Седем месеца отсрочка за новите касови апарати
Slide
Slide
Slide
Slide

София. “Сроковете за прилагане на наредбата за касовите апарати ще бъдат променени за част от търговците до септември”, заяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса, цитиран от БГНЕС.

„Ще търсим решение с бизнеса за прилагане на наредбата. Реалното отчитане на оборотите трябва да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. Голяма част от оборотите се крият и това е целта на изменението на Наредба 18“, заяви министър Горанов.

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов се срещнаха с представители на бизнеса за проблемите с приложението на наредбата за касовите апарати в НАП. Срещата в Министерски съвет е по настояване на браншовите организации на Българската стопанска камара, които са представени от председателя на камарата Радосвет Радев, финансовия директор Станислав Попдончев и адвокат Валентин Савов.

“БСК категорично винаги е заставала на позицията за борба със сивата икономика. Усилието и целта на Наредба Н-18 е нещо, което трябва да приветстваме”, заяви председателят на БСК Радосвет Радев.

“Нашите членове работят в бялата икономика и генерирането на субекти от сивата икономика ни прави неконкурентоспособни. Голяма част от притесненията на камарата бяха чути и си казахме при премиера, че тези седем месеца до влизането в сила на наредбата не трябва да изтекат просто така, а да направим необходимото и двете страни Наредба Н-18 да бъде една модерна, регламентираща фискалните процеси да бъдат коректно отразявани”, подчерта Радев.

“Съгласихме се, че безкрайност в старта на тази наредба не може да има. И за себе си, и за моите колеги добре свършената работа ще бъде тези месеци до влизане на наредбата да се положи старание да направим наредбата разбираема и приложима, и да покажем, че България е едно добро място за правене на бизнес”, каза още Радев. Той беше категоричен, че ценното от днешната среща при премиера е било думата диалог.

Сподели публикацията